Haminan jätehuolto jatkuu ennallaan

Raimo eerola

Hamina ei luovutá jätehuoltoaan Kymenlaakson Jäte Oy:lle eikä ota käyttöön ekomaksua.

Hamina ei luovuta jätehuoltoaan Kymenlaakson Jäte Oy:lle eikä kaupunki korvaa jätehuollon perusmaksua ekomaksulla. Haminan kaupunkikehityslautakunta torjui torstaina äänin 5-3 kaupunkikehitysjohtaja Matti Filpun tekemät esitykset.

Filppu jätti päätökseen eriävän mielipiteen. Hänen mukaansa kaupungilla ei nykyisillä resursseilla ole mahdollisuutta jätehuollon kehittämiseen.

Päätös merkitsee sitä, että kaupunki hoitaa myös tulevaisuudessa muun muassa Puuropytyn pienjäteaseman ja perii jätehuollon perusmaksun. Ekomaksu olisi ollut vakituisessa käytössä olevasta asunnosta tai ympärivuotisessa käytössä olevasta vapaa-ajan asunnosta 42,16 euroa vuodessa.

Perusmaksu veloitetaan jätteenkuljetuksen yhteydessä ja se on enintään 240 litran jäteastian tyhjennyksestä 0,99 euroa kerta. Perusmaksun kuljetusyritys tilittää kaupungille

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.