Nuorgamista Kotkaan pyöräilevät kotkalaismiehet: On tämä ollut melkoista ötökkäsirkusta! Katso video matkan varrelta!

Kai Nyyssönen

Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat saaneet seurakseen hyttyset, polttiaiset, mäkärät ja paarmat.
Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat saaneet seurakseen hyttyset, polttiaiset, mäkärät ja paarmat.

Nuorgamista Kotkaan pyöräilevät kotkalaismiehet Kai Nyyssönen ja Marko Tarvainen ovat nyt Savukoskella ja miettivät, mistä saisivat uuden vanteen Tarvaisen pyörästä rikki menneen tilalle.

— Tänään Markon pyörä on mennyt rikki kahdesta eri kohdasta. Ensin hajosi satulasta pultti. Sen saimme korjattua eräänlaisella väliaikaisratkaisulla. Kun olimme polkeneet tänään 70 kilometriä, huomasimme, että Markon vanteessa on vikaa. Olemme etsineet netistä, onko tällä seudulla kenelläkään myytävänä 26-tuumaista vannetta, kertoo Nyyssönen.

Savukoskella miehet kävivät myös ruokakaupassa ja paistoivat illalla makkaraa nuotiolla.

— Tulevia etappeja varten ostimme myös muun muassa pikapuuroaineksia.

Sunnuntaina pyöräilijät aikovat jatkaa matkaansa aina Sallaan asti.

Kai Nyyssönen

Marko Tarvainen tarvitsee pyöräänsä uuden vanteen.

— Mietimme vaan, kestääkö Markon pyörän vanne sinne asti. Siellä ainakin on pyöräilytarvikeliike ja saamme uuden vanteen viimeistään maanantaina.

Nyyssönen kertoo, että miehet ovat jäljessä aikataulustaan.

— Meidän pitäisi polkea 75 kilometriä päivässä pysyäksemme suunnittelemassamme aikataulussa. Alkumatkasta olosuhteet olivat hankalammat kuin nyt eikä matka taittunut tarpeeksi nopeasti sateen kastelemassa maastossa. Nuorgamista lähdettyämme ei ole ollut yhtään sellaista päivää, jolloin ei olisi satanut vettä jossakin vaiheessa.

Sallaan päästyään Nyyssönen ja Tarvainen aikovat pohtia, pitääkö heidän muuttaa reittiään.

— Mietimme, miten idästä pyöräilemme. Voi olla, että joudumme lyhentämään reittiämme, että saamme kurottua kiinni aikatauluamme.

Perjantaina pyöräilijät kokivat matkansa ensimmäisen ukkosmyrskyn.

— Siihen asti oli paistanut aurinko ja löysimme hyvän paikan teltallemme. Sitten taivas tummeni. Ehdimme juuri saada teltan pystyyn, kun tuli ukkosmyrsky. Hyvin teltta kesti senkin.

Miehet eivät ole joutuneet taittamaan taivaltaan yksin.

— Ivalossa joku jo kehuikin meitä, että valitsimme hyvän ajankohdan retkellemme. On tämä ollut melkoista ötökkäsirkusta. Tähän aikaan tällä on hyttysiä, polttiaisia ja mäkäröitä. Matkan edetessä seuraksemme ovat saapuneet myös paarmat.

Mutta Nyyssöstä ei reissuun lähteminen kaduta.

— Paikka paikoin on kyllä käynyt mielessä, että olipas tämä hassu idea, nauraa mies.

Johanna Vehkaluoto

Johanna Vehkaluoto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.