Metsolan eskarilaisten lehti kertoo muun muassa Emilin lomareissusta ja Aurelian omasta tanssista — Katso videolta lehden esittely

Mitä juttuja julkaistiin, kun Metsolan eskarilaiset päättivät taannoisella mediaviikolla tehdä oman lehden? Se selviää oheisesta videosta.

Niille, joiden ei ole mahdollista syventyä videoon, voidaan tiivistetysti paljastaa: Lehdessä kerrotaan muun muassa se, että ”Sauli Niinistö ja sen vaimo sai poikavauvan”.

Lisäksi lehti pitää sisällään säätiedotuksia ja Metsolan koulun esittelyn. Eskarilaisten Kymen Sanomat julkaisee myös ruokauutisia, hauskoja kalavitsejä sekä tietoa lumen tutkimisesta.

Muotisuunnittelujen lomassa on juttuja Emilin lomareissusta, Miron Thaimaasta tulleesta lomamatkasta sekä naapurin Lapin-kokemuksista. Sampo ja Konsta ovat koonneet urheilu-uutiset keskittyen parkouriin ja koripalloon. Emilia puolestaan on kirjoittanut jutun eläintarhan eläimistä.

Eskarilaiset osoittavat lehdessään myös uudenlaista osastorajat rikkovaa journalismia. Kulttuurisivulla on nimittäin lisää urheilu-uutisia: kertomus Aurelian omasta tanssista.

Lehden tekemisen taloudelliset realiteetitkin ovat hallinnassa. Takasivulla on ilmoituksia. Niiden perusteella optikkoliikkeessä näyttää olevan ale. Tuhannen euron aurinkolasit suojaavat auringolta ja niillä näkee kaiken tummana. Korkeahkoa hintaa selittänee se, että lasien reunoissa on timantteja.

Eskarilaisten opettajien mukaan niin lapset kuin aikuisetkin olivat innostuneita projektista mediaviikolla.

— Tämä lehtiprojekti poiki monia hauskoja juttuja, haastatteluja ja ohjelmia. Tästä tykättiin, kertovat eskarin aikuiset.

Tunnelmat Kymen Sanomien toimituksessa ovat täysin samanlaiset. Tästä lehdestä tykättiin!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.