Jäteauton kuorma syttyi tuleen keskiviikkona — Kymenlaakson Jäte muistuttaa, ettei kuuma tuhka kuulu jäteastiaan

Jonne Laapio

Jäteauton lasti syttyi tuleen Kotkassa keskiviikkona.
Jäteauton lasti syttyi tuleen Kotkassa keskiviikkona.

Jäteauton kuormassa syttyi tulipalo Kotkassa keskiviikkona 13. syyskuuta. Jäteautoon oli tyhjennetty kotitalouksien loppujäteastioita Kaukolan alueella.

Palon arvellaan saaneen alkunsa kuumasta tuhkasta. Kymenlaakson Jäte muistuttaa, että kodin jäteastiaan laitettu kuuma tuhka aiheuttaa tulipaloriskin niin jäteastiassa kuin jäteauton kyydissäkin. Tästä syystä kuumaa tuhkaa ei missään tapauksessa saa laittaa jäteastiaan.

Jäteyhtiö kertoo, että puhtaan puun polttamisesta syntynyt tuhka on hyvää lannoitetta ja se kannattaa hyödyntää puutarhassa.

— Jos tuhkan kuitenkin haluaa laittaa jäteastiaan, on sen ensin annettava jäähtyä täysin. Jäähtynyt tuhka tulee pakata tiiviisti ennen jäteastiaan laittamista, tiedottaa Kymenlaakson Jäte.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.