Kotkassa airbnb-kohteella voi tienata keskimäärin 9937 euroa vuodessa — Asiakkaiden arvostelut kotkalaisista yöpymispaikoista ovat selvästi keskitasoa parempia

Suomen kovimmat airbnb-tuotot vuositasolla ovat Kittilässä 23 423 euroa.

Mika Strandén

Airbnb-majoittaja voi Kotkassa tienata keskimäärin 9937 euroa vuodessa. Arkistokuva.
Airbnb-majoittaja voi Kotkassa tienata keskimäärin 9937 euroa vuodessa. Arkistokuva.

Vertaaensin.fi vertaili suomalaisten kaupunkien airbnb-tuottoja viimeiseltä vuodelta ja Kotka oli mukana tutkimuksessa.

Kotkassa on yhteensä 64 airbnb-kohdetta ja niissä yöpyminen maksaa keskimäärin 72,80 euroa yöltä.

— Vertailusta nousee selkeästi esille Kotkan airbnb-paikkojen suosio lyhytaikaisessa vuokrauksessa. Kotkalaiset vuokraajat ovat viimeisen vuoden aikana tienanneet keskimäärin 9 937 euroa. Asiakkaiden antamat arvostelut ovat selkeästi keskitasoa parempia. Yöpymispaikkojen varausaste on 57 prosenttia, kertoo Juuso Korhonen Vertaaensin.fi:stä.

Vertailun huonoimmat arvostelut saivat järvenpääläiset paikat ja parhaat arvostelut saivat Mäntyharjun ja Puumalan majoituspaikat. Suomen kovimmat airbnb-tuotot vuositasolla ovat Kittilässä 23 423 euroa.

Keskimääräinen vuorokausihinta on laskettu kaikista kunnan alueilla olevista vuokrattavista huoneistoista.

— Tämä on hyvä mittari taloustietoiselle kuluttajalle, joka haluaa verrata muita alueen majoitusvaihtoehtoja, esimerkiksi hotelleja. Varausaste kertoo kuinka useana yönä vuositasolla vuokrattavat asunnot ovat varattuja ja keskimääräinen vuosituotto on laskettu toteutuneista vuokrauksista, ja se on keskimääräinen tuotto koko kunnan alueelta.

Airbnb-tutkimuksen valtakunnalliset tulokset löytyvät täältä