Hamina valmis rantaradan hankeyhtiön lisärahoitukseen

Summasta päätettään myöhemmin.

Juha Rika

Hamina valmis rantaradan hankeyhtiön lisärahoitukseen

Haminan kaupunki on valmis lisäämään rahoitusosuuttaan ratahankeyhtiöön, mikäli yhtiö selvittää rantarataa. Haminan kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle, että Hamina ilmaisisi kiinnostuksensa ratayhtiön perustamiseen ja olisi valmis lisäämään rahoitusosuuttaan jo päätetystä 8,2 miljoonasta eurosta. Edellytyksenä lisärahoitukselle on, että ratalinjausta suunnitellaan elinkeinoelämää ja henkilöliikennettä palvelevana sekaliikenneratana Helsingistä Porvoon ja Kotkan kautta itään.

Lisärahoituksen määrästä Haminan olisi valmis päättämään myöhemmin ja se voisi perustua esimerkiksi kaupungin asukaslukuun.

Kotkan kaupunki on jo aikaisemmin päättänyt lisätä omaa rahoitustaan 16,3 miljoonalla eurolla. Alunperin Kotka päätti rahoittaa hankeyhtiötä 21,4 miljoonalla eurolla.

Myös Pyhtää ja Loviisa ovat valmiita tarvittaessa lisäämään rahoitusosuuttaan hankeyhtiössä. Valtio on asettanut tavoitteeksi, että kunnat ja muut toimijat rahoittavat hankeyhtiötä yhteensä 54 miljoonalla eurolla. Valtio osallistuu kustannuksiin 51 prosentin osuudella.

Liikenne ja viestintäministeriö on jo ilmoittanut, että hankeyhtiö selvittää Porvoo-Kouvola-ratalinjausta. Se ei rantarataa ajavia kuntia kuitenkaan tyydytä ja ne katsovat, ettei ratalinjausta ole vielä valittu.