Vallikentälle vaaditaan 1500 katettua istumapaikkaa — ”Kaupungin rooli on pitää huolta siitä, että stadion on Superpesiksen edellyttämässä kunnossa”

Antti-Jussi Larvio

Haminan kaupunginjohtajan Hannu Muhosen mielestä HP:n nousu Superpesikseen on hieno asia koko kaupungille.
Haminan kaupunginjohtajan Hannu Muhosen mielestä HP:n nousu Superpesikseen on hieno asia koko kaupungille.

HP:n miesten superpesispaikka tuo Vallikentälle uusia vaatimuksia. Pesäpalloliitto on edellyttänyt kuluvasta kaudesta eteenpäin, että jokaisella miesten pääsarjan kentällä on 1500 katettua istumapaikkaa.

Haminan kaupungin omistamalla Vallikentällä katettuja paikkoja ei ole lainkaan. Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen kertoo, että nousuonnittelujen yhteydessä kaupunki ja seura sopivat palaverin, jossa keskustellaan kentän kehittämistoimista.

— Olemme pohtineet asiaa jo muutaman viikon ajan, kun nousu alkoi näyttää todennäköiseltä. Kaupungin rooli on pitää huolta siitä, että kenttä ja stadion ovat Superpesiksen edellyttämässä kunnossa, Muhonen sanoo.

— Pesäpallo on meillä Haminassa se joukkuelaji, jossa on menestytty. Nousu on erittäin hieno juttu yhteisöllisesti, ja tietenkin myös kaupunki- ja mielikuvamarkkinoinnin kannalta. Jokainen kaupunki haluaa menestyvän, näkyvyyttä tuovan urheiluseuran.

Katsomoiden kattamattomuus ei ole este Superpesiksessä pelaamiselle, mutta suunnitelmia tilanteen korjaamiseksi on oltava. Tällä kaudella vain kuusi superin seuraa pystyy täyttämään Pesäpalloliiton vaatimustason. Muut seurat saivat pelaamiseen poikkeusluvan.

Superpesis tuonee mukanaan aiempaa suurempia yleisömääriä, mikä voi lisätä painetta myös stadionin palveluiden, kuten myyntipisteiden parantamiseen.

Muhosen mukaan Hamina pohtii Vallikentän ja Bastionin yhteistä tulevaisuutta työnimellä Linnoitusareena. Kaupunki on keskustellut Museoviraston kanssa aukon puhkaisemisesta Bastionin ja Vallikentän väliseen linnoitukseen.

— Pesäpallon näkökulmasta se mahdollistaisi Bastionin hyödyntämisen sosiaali- tai ravintolatiloina. Bastionin näkökulmasta aukko parantaisi turvallisuutta ja helpottaisi huoltoa.

— Kokonaisuus mahdollistaisi monenlaiset suurtapahtumat. Se olisi tärkeää koko kaupunkikeskustan näkökulmasta ja toisi toivottua vireyttä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.