Suomelle äänestetään kansallisperhonen — Jenni Haukio on äänestyksen suojelijana

Katri Ikävalko

Mahtaako nokkosperhonen saada suomalaisilta ääniä?
Mahtaako nokkosperhonen saada suomalaisilta ääniä?

Suomeen valitaan kansallisperhonen. Tänään keskiviikkona alkava äänestysaika jatkuu kesäkuun alkuun. Viimeinen äänestyspäivä on 4. kesäkuuta. Kansallisperhonen julkistetaan 14. kesäkuuta.

Yleisöäänestykseen voi osallistua netissä täällä. Ehdokkaina on 20 asiantuntijoiden valitsemaa perhoslajia. Halutessaan voi äänestää perhosta ehdokaslistan ulkopuolelta.

— Äänestyksen kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus olla mukana päättämässä uudesta kansallisesta luontotunnuksestamme, kertoo Vuokon Luonnonsuojelusäätiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Nupponen.

Kansallisperhoseksi valitaan laji, jonka suurin osa suomalaisista tunnistaa ja tuntee omakseen. Suomelle on aiemmin valittu kansalliseläimseksi karhu ja kansallislinnuksi laulujoutsen.

Hankkeella halutaan myös tuoda tunnetuksi maan perhosia ja niille tärkeitä elinympäristöjä.

Äänestyksen järjestävät Vuokon Luonnonsuojelusäätiö, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Luonto, Suomen Perhostutkijain Seura ry sekä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti. Hankkeen suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.