Vaikka Tattoo on tältä vuodelta peruttu, ei Haminassa jäädä ilman juhlia – Patu Patanen järjestää Tattoon tankotanssit

Tervasaarella juhlitaan kolme päivää putkeen.

Kimmo Seppälä

Tullimakasiinilta löytyy yllin kyllin Tattoo-aiheista tavaraa. Patu Patanen näyttää, miten torvi törähtää.
Tullimakasiinilta löytyy yllin kyllin Tattoo-aiheista tavaraa. Patu Patanen näyttää, miten torvi törähtää.

Kimmo Seppälä

Jos Hamina Tattoon peruuntuminen harmittaa, voi sotilaalliseen tunnelmaan virittäytyä Tervasaarella. Patu Patasen mukaan luvassa on sekä torvisoittoa että kevyttä musiikkia.
Jos Hamina Tattoon peruuntuminen harmittaa, voi sotilaalliseen tunnelmaan virittäytyä Tervasaarella. Patu Patasen mukaan luvassa on sekä torvisoittoa että kevyttä musiikkia.

Tapahtumakesä Haminan Tervasaarella saa tällä viikolla jatkoa, kun Hyökyareenalla heittäydytään Tattoo-tunnelmiin. Hamina Tattoota ei tänä kesänä järjestetä, mutta höyrylaiva Hyökyä ja Tullimakasiinia isännöivä Patu Patanen ei tässäkään tilanteessa jäänyt toimettomaksi.

– Tattoon välivuosina on Tervasaarella aina järjestetty tapahtumia, ja niin järjestetään nytkin, Patanen sanoo.

Patanen on kesän mittaan järjestänyt Tervasaarella monenmoista konserttia, ja myös Tattoota korvaavat karkelot ovat musiikkipainotteiset.

Torvien töräytyksistä "tankotanssiin"

Patanen kertoo, että juhlinta alkaa torstaina 6. elokuuta kello 12 torvien törähdyksillä. Hyökyareenalla esiintyy maanpuolustussoittokunta uusissa univormuissa.

– Upouusi puolisotilaallinen soittokunta perustettiin Tullimakasiinissa vuonna 2019, ja tämä on sen ensimmäinen virallinen esiintyminen. Siksi se on juhlallinen tilaisuus. Esiintymisen jälkeen soittokunta suorittaa perinteisen sotilasruokailun, eli nauttii hernekeiton, Patanen sanoo.

Kello 14 on vuorossa vapaan pääsyn Tervehdys Tervasaaren Haminasta -konsertti, jossa Wanhat Herrat -yhtye esittää Pertti Rainion lauluja solistinaan Jukka Hallikainen. Sovitukset kappaleista on laatinut Juhani Leinonen.

Torstai-iltana kello 20 tanssitaan Tervasaarella "Tattoon tankotanssit".

– Nimi on laadittu Haminan lipputankoa ajatellen. Mukaan pääsee vitosen lipuilla, joten halpaa on, Patanen lupailee.

Iltajuhlassa esiintyy Tervasaaren viihdepäällikkönä ja tangokuninkaana tunnettu Jukka Hallikainen.

Juhlat jatkuvat perjantaina ja lauantaina

Perjantaina ja lauantaina on Patasen mukaan iltapäivällä luvassa yllätyksiä. Iltaohjelma sen sijaan on jo julkista tietoa.

Perjantaina Hyökyareenalla järjestetään iltakonsertti alkaen kello 19. Esiintyjänä on rautalankaa ja blues-musiikkia soittava orkesteri.

– Luvassa on kolmen tunnin setti, tai ehkä pidempikin, jos vain yleisö jaksaa taputtaa, Patanen sanoo.

Lauantai-iltana esiintyy Hyökyareenalla moneen kertaan ennenkin nähty Trio de Janeiro etelän rytmeineen. Patanen huomauttaa, että vaikka yhtye saa musiikillisen innoituksensa Etelä-Amerikasta, tätä ei ole syytä pelästyä.

– Brasiliassa taitaa olla koronavaara, mutta ei hätää, yhtye ei ole siellä koskaan käynyt, eikä tule käymään.

Patanen toivoo, että kolmipäiväinen juhla sujuu hyvin. Aiemmin kesällä Tervasaarella järjestetyt Meripäivä-juhlat eivät täysin täyttäneet odotuksia, sillä huono sää karkotti yleisöä.

– Nyt on luvattu hyvää säätä, joten tuskin voisi paremmin mennä, Patanen sanoo.

Uusimmat uutiset