Karhulan kehittäminen on seuraavaksi etusijalla

Raimo Eerola

Kotkan uuden kaupunkirannelautakunnan puheenjohtaja Pia Hurtta asettaa nyt etusijalle Karhulan kehittämisen.

Kotkassa Kotkansaaren osayleiskaava on lähes saatu lausuntokierrokselle. Nyt onkin aika suunnata ulos saarelta ja kehittää Karhulaa, sanoo kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Pia Hurtta.

Kymenlaakson Liitossa kansainvälisten asiain sihteerinä työskentelevällä Hurtalla alkaa kolmas kausi kaupunginvaltuutettuna. Ensimmäisellä kaudellaan hän toimi myös kaupunginhallituksessa.

Edelliset neljä vuotta kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajana ollut Hurtta sanoo lautakuntien yhdistämisen kasanneen valtavan kokonaisuuden ja myös vastuun uudelle kaupunkirakennelautakunnalle.

– Tämä on kuitenkin myös sitä, mitä toivoin, sanoo Hurtta.

Hurtan mielestä Kotkaa on nyt kehitettävä katsoen kauas tulevaisuuteen. – Meidän on luotava kaupunkikuvaa pitkällä tähtäimellä. Kuntatekniikan myötä lautakunta sai nyt tähän työvälineen, jolloin pääsemme toteuttamaan konkreettisesti kaikkia kaavoituksen linjoja.

|TIMO SUURNÄKKI

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.