Hamina jakanut yhdistyksille yli 200 000 euroa

Vain hyvinvointivaliokunta päättää itse avustuksista, muut hoidetaan viranhaltijapäätöksillä.

Katri Kotasaari

Haminan Teinisirkus on yksi avustuksen saaneista yhdistyksistä. Milla Kokkonen, Nelli Kokkonen, Emmi Oleander ja Henna Rautamaa harjoittelevat. Arkistokuva.

Hamina on jakanut kuluvan vuoden avustukset eri yhdistyksille. Viimeisimpänä hyvinvointivaliokunta päätti kaikkiaan 44 000 euron jaosta keskiviikkona.

Sen avustukset koostuvat toiminta- ja kohdeavustuksista sekä vuokratuista.

Yhteismäärältään suurimman avustuksen sai Haminan seudun Tanssijat, jolle maksetaan 8 000 euroa. Haminan Rantarillien avustusmäärä on 5 100 euroa ja Haminan Päivän Poikien 4 800 euroa. Kaikkiaan avustuksia sai 11 yhdistystä.

Lisäksi maksettiin jokaiselle 17 nuorisoyhdistyssopimuksen allekirjoittaneelle yhdistykselle 100 euroa kullekin.

Aikaisemmin kuluvana vuonna ovat kaupungin vetovoimapalvelupäällikkö Paula Kouki ja liikuntasihteeri Kirsi Forsell jakaneet oman sektorinsa avustukset viranhaltijapäätöksin. Käytäntö perustuu Haminan kaupungin toimintasääntöön.

Koukin päätöksellä jaettiin kaikkiaan 82 000 euroa.

Kohdeavustuksista suurimman summan eli 14 000 euroa sai Haminan Teinisirkus käytettäväksi taiteen perusopetukseen. Yleisavustuksista puolestaan isoimman sai Haminan Teatteriyhdistys. Sille kohdentuu 26 000 euroa. Taiteen perusopetukseen 11 000 euroa sai myös Taito Kymenlaakso. Muiden yhdistysten avustusten summat vaihtelivat 100-1 500 euron välillä.

Kouki on lisäksi valinnut kuntataiteilijaksi kolmen kuukauden ajaksi Anna Koskelan. Hän järjestää tanssityöpajan, josta palkkio on 4 500 euroa.

Forsellin päättämien avustusten kokonaissumma oli 75 000 euroa. Summasta 56 560 menee 30 urheiluseuralle niiden saamien toimintapisteiden mukaisesti. Eniten pisteitä ja euroja keräsi Vehkalahden Veikot, jolle avustus on 13 179 euroa.

Lisäksi Forsell on jakanut kohde- ja koulutusavustuksia 10 seuralle 16 940 euron edestä. Avustuksista suurimman sai Haminan Pallokissat, jolle maksetaan koulutusavustusta 600 euroa ja toimitila-avustusta 4 000 euroa.

Lisäksi kolme seuraa sai urheilijakoulutuksen valmentaja-avusta 500 euroa kukin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat