IS: Kotkalaismies sytytti hätäraketin troolarin hytissä tuhoisin seurauksin — Käräjäoikeus tuomitsi 42 000 euron korvauksiin

Vappua juhlinut mies oli mennyt troolariin omin luvin.

Kotkalainen 20-vuotias mies on tuomittu tuhansien eurojen korvauksiin viime vappuna sattuneesta troolarin tulipalosta. Asiasta kertoo Iltasanomat.

Tapaus sattui viime vappuna, kun mies oli mennyt omin luvin troolariin, joka oli sijainnut Kotkassa vanhalla telakka-alueella Öljysatamantien kohdalla.

Miehen mukaan aluksen ovi oli ollut auki. Hän kertoo ottaneensa hytissä olleesta laatikosta punaisen, rakettia muistuttavan esineen. Se oli noin 20 senttiä pitkä ja halkaisijaltaan 5—6 senttiä. Mies ei ollut aikaisemmin nähnyt vastaavanlaista esinettä.

— Sylinterinmuotoisen esineen sisällä oli metalliosa, josta painoin ja sitten vedin ulospäin, mies kuvaili Kymenlaakson käräjäoikeudelle.

Esine oli hätäraketti, joka laukesi ja sytytti troolarin hytin tuleen.

Troolarin omistaja, kouvolalainen yhtiö, ilmoitti ostaneensa aluksen 50 000 eurolla vuonna 2014. Yhtiö oli tehnyt troolariin perusparannuksia.

Kymenlaakson käräjäoikeus velvoitti 20-vuotiaan korvaamaan yhtiölle tuhoutuneesta aluksesta 41 698 euroa ja lisäksi oikeuskuluja 1 744 euroa.

Mies on tuomittiin myös varomattomasta käsittelystä 120 euron sakkoihin.

Lue Iltasanomien juttu täältä.