Oolanninpuiston yleisuunnitelmalle sinetti Haminassa

Juha Rika

Oolanninpuiston toteuttaminen Haminan Tervasaarelle yleissuunnitelman mukaisena alkaa varmistua. Haminan kaupunginhallitus hyväksyi puiston yleissuunnitelman maanantaina ja totesi puistolle varattavan tarvittavat määrärahat kaupungin talousarvioon.

Tarkkaa määrärahatarvetta ei yleissuunnitelman pohjalta ole vielä voitu määritellä, vaan puiston on arvioitu tulevan maksamaan 0,5-1,0 miljoonaa euroa. Summa tarkentuu suunnittelun edetessä.

Oolanninpuisto rakennetaan kolmessa vaiheessa, mutta rakentamisen on kaavailtu etenevän jouhevasti vaiheesta seuraavaan.

Puistoon tulee istutusten lisäksi muun muassa näköalatasanne huvimajoineen ja vesiputouksineen. Merestä pumpattu vesi virtaa purossa lammen kautta takaisin mereen. Luvassa on myös piknik-alue ja grillauspaikka. Puistossa voi myös kuntoilla, sillä sen kuntoilualueelle tulee kuntoilulaitteita.

Oolanninpuisto saa myös oman hiekkauimarannan, jolle tulevat pukukopit ja wc:t. Läheiset saaret Jänissaari ja Voihelli liitetään puistoon silloilla.

Oolanninpuiston yleissuunnitelma on laadittu puutarahaneuvos Heikki Laaksosen johdolla.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.