Rock Criminals sai Haminan kaupungin kulttuuripalkinnon — Bändi on ylpeä haminalaisuudestaan

Linda Varoma

Haminalainen Rock Criminals eli Luka Einola, Markus Silvo, Aleksi Pylvänäinen ja Joona-Samuli Järvinen uskoo omaan tekemiseensä.
Haminalainen Rock Criminals eli Luka Einola, Markus Silvo, Aleksi Pylvänäinen ja Joona-Samuli Järvinen uskoo omaan tekemiseensä.

Haminan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa jaettiin tänään useita palkintoja. Yksi niistä oli Pro Hamina 2017 -palkinto. Sen sai reserviupseerikoulu.

— Palkinnon taustalla on RUK:n ja Haminan kaupungin hyvin toiminut yhteistyö. Tämän vuoden teema ”yhdessä”, on näkynyt siinä hyvin, kiitteli Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Titta Erkkilä.

RUK:n edustaja eversti Jouko Rauhala kiitteli hänkin kaupunkia hyvin onnistuneesta yhteistyöstä.

Aktiivinen haminalainen yllättyi

Aktiivinen haminalainen -tunnustuksen sai Sanna Vapalahti, jonka panosta haminalaiselle yhteisölle kehuttiin kovasti.

— Tämä tuli minulle täytenä yllätyksenä. Ihan liikutun, totesi Vapalahti.

Kulttuuripalkinto nuorille rokkareille

Haminan kaupungin kulttuuripalkinto annettiin haminalaiselle bändille Rock Criminals. Bändi on perustettu vuonna 2011 ja sen jäseniä ovat Aleksi Pylvänäinen, Joona-Samuli Järvinen, Markus Silvo ja Luka Einola.

Bändi on uransa aikana muun muassa kiertänyt keikoilla ympäri Suomea ja ensi keväänä bändi on mukana X-Factor Suomi -ohjelmassa.

— Tämä palkinto on meille mielettömän iso juttu. Uskomme omaan tekemiseemme ja olemme ylpeitä siitä, että olemme Haminasta. On hienoa, että meitä on kannustettu täällä eteenpäin, totesi bändin laulaja Aleksi Pylvänäinen.