Pulkkasella loistoalku Sardiniassa — 64 lyöntiä ja toisena

Raimo eerola

Tapio Pulkkanen
Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen on toisena Euroopan haastajakiertueen Italian osakilpailussa Sardiniassa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Pulkkanen selvitti tänään ensimmäiset 18 reikää 64 lyönnillä eli seitsemän lyöntiä alle parin. Hän on vain lyönnin jäljessä kilpailua johtavasta Walesin Oliver Farrista.

Pulkkanen pelasi alkupuolen yhdeksän reikää kolme alle parin, ja upotti 12. reiällä pitkän eagle-putin sisään. 16. ja 17. rei’illä syntyi vielä kaksi birdietä lisää.

— Onnistuin käyttämään birkkupaikat hyvällä prosentilla tänään, Pulkkanen sanoi Golfpisteen verkkosivuilla.

Pulkkanen on haastajakiertueen rahalistalla neljäntenä. Kauden jälkeen listan 15 parasta saa pelioikeuden ensi vuoden Euroopan kiertueelle. Italian kilpailussa on jaossa kiertueen suurimpiin kuuluva 300 000 euron palkintopotti, ja sijoitus kärkikolmikkoon olisi Pulkkaselle pitkä harppaus kohti ykköskiertueen pelioikeuden varmistamista jo nyt, kun kausi on vasta puolivälissä.

Suomalaisista myös Oliver Lindell aloitti kisan hyvin. Hän on avauskierroksen jälkeen jaetulla yhdeksännellä sijalla tuloksessa —5.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.