Sampo Halttunen ja Riikka Luostarinen ovat tämän vuoden meripäiväneuvos ja -neuvoksetar

Kimmo Seppälä

Tämän vuoden neuvospariksi valittiin Riikka Luostarinen ja Sampo Halttunen.
Tämän vuoden neuvospariksi valittiin Riikka Luostarinen ja Sampo Halttunen.

Meripäiväneuvos ja -neuvoksetar on valittu vuodesta 1982 lähtien. Tänä vuonna kunnian saivat 30 vuoden ajan meripäiväkipparina toiminut satamatyöntekijä Sampo Halttunen ja Kymi Sinfoniettan pitkäaikainen toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

Halttusella on ollut näppinsä pelissä myös muun muassa aiemmissa The Tall Ships Races -tapahtumissa, joten hän on oivallinen valinta juuri tänä vuonna, kun suuret purjealukset saapuvat jälleen Kotkaan. Hän on ollut meren kanssa tekemisissä koko aikuisikänsä ja jäi eläkkeelle HaminaKotka Satama Oy:stä 38 palvelusvuoden jälkeen pari vuotta sitten. Satamavalvojana, -luotsina ja työsuojelupäällikkönä toiminut Halttunen kertoo olevansa yllättynyt, mutta mielissään valinnastaan.

— Neuvokset ja neuvoksettaret kautta vuosien ovat tuttuja nimiä. Hienoon joukkoon olemme päässeet, hän kertoo.

Tuore meripäiväneuvoksetar Riikka Luostarinen on vaalinut ja tuonut esille Kotkalaista ja Kymenlaaksolaista kulttuuri- ja musiikkiperintöä. Sinfoniettan toimitusjohtajana hän on ollut avainasemassa huolehtimassa monipuolisesta ja korkeatasoisesta ohjelmasta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä. Hän on opiskellut muun muassa Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa sekä taiteen alan hallintoa ja johtoa. Luostarinen kertoo meren olevan hänelle tärkeä elementti.

— Hakeudun meren äärelle aina kun se on mahdollista niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Hänen pukunsa henkii perustellusti sadan vuoden takaista tunnelmaa Suomen juhlavuoden kunniaksi.

Neuvos ja neuvoksetar edustavat tänä vuonna poikkeuksellisesti kolme päivää kahden sijaan. He kertovat päässeensä vaikuttamaan kiitettävästi ohjelmaan, johon kuuluu paljon erilaisia tilaisuuksia avajaisseremonioista vierailuihin vanhusten palvelutaloilla ja Kotkan keskussairaalan lastenosastolla.

Luetuimmat