Ilves raateli lampaita maatilalla Klamilassa — Kaksi lammasta oli kuollut ja kaksi henkihieverissä

Petoyhdyshenkilö Seppo Kallion mukaan ei ole tavatonta, että ilves tappaa pihasta, mutta Klamilan tapaus on hänelle ensimmäinen.

Seppo Kallio 

Ilves oli syönyt yhden lampaan peräpäätä. Lammas oli kuollut heti. 
Ilves oli syönyt yhden lampaan peräpäätä. Lammas oli kuollut heti. 

Klamilalaisella maatilalla vieraili ilves torstain ja perjantain välisenä yönä. Ilves oli löytänyt tiensä lehmien poikimispihattoon, jossa pidettiin 10 lammasta.

— Kaksi lammasta oli kuollut heti. Toisesta ilves oli latkinut veret talteen ja toista se oli syönyt peräpäästä, petoyhdyshenkilö Seppo Kallio Vehkalahden-Haminan riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Yhden ilveksen hyökkäyksestä henkiin jääneen lampaan omistaja oli joutunut lopettamaan eilen ja toisen tilanne on Kallion mukaan epävarma. Kallio kertoo, että pihatossa on seinät ja katto ja oviaukossa pressu, jonka kautta lampaat pääsivät kulkemaan. Ilves oli päässyt lampaiden luo pressun välistä.

Kallion mukaan ilves oli tunnistettu sekä lumeen jääneistä jäljistä että raatelujäljistä. Loput lampaat on nyt siirretty talliin ovien taakse.

— Tämä on ensimmäinen kerta, kun itse törmään tällaiseen. Nyt ilves on oppinut, että ruokaa saa näinkin. Voi olla, että tällaista on odotettavissa jatkossakin. Ilvesten todellinen kanta voi laskennalliseen nähden olla kolminkertainen.

Seppo Kallio

Pihaton oviaukossa oli aiemmin pressu, josta lampaat pääsivät kulkemaan. 
Pihaton oviaukossa oli aiemmin pressu, josta lampaat pääsivät kulkemaan. 

Kallion mukaan ei ole tavatonta, että ilves tappaa pihasta. Lemmikkikissat ja rusakot ovat ilveksen vakioruokaa, Kallio kertoo.

— Ihminen havaitsee ilveksiä kuitenkin harvoin. Sama pätee susiin. Viimeisen vuoden aikana Kaakkois-Suomessa susi on käynyt pihoissa 61 kertaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut