Joukko vapaaehtoisia haluaa siruttaa miljoona eläintä — Toukokuun lopulla lemmikilleen voi hankkia sirun myös Kotkassa

AOP

Kadonnut eläin löytää helpommin kotiin, kun se on merkitty mikrosirulla ja rekisteröity kansalliseen rekisteriin. Kuvituskuva.
Kadonnut eläin löytää helpommin kotiin, kun se on merkitty mikrosirulla ja rekisteröity kansalliseen rekisteriin. Kuvituskuva.

Lemmikkien tunnistusmerkintäkampanja Miljoona Mikrosirua saapuu Kotkaan. Oman lemmikkinsä voi siruttaa 30. toukokuuta eläintarvikeliike Tottakaissa Sutelassa. Paikalle tulee myös eläinlääkäri, joka voi tehdä ajanvarauksella eläinten rokotuksia ja kissojen leikkauksia.

— Suomessa katoaa joka vuosi tuhansittain eläimiä, jotka saadaan kiinni ja toimitetaan löytöeläintaloon. Kun lemmikki on tunnistusmerkitty mikrosirulla ja siru rekisteröity kansalliseen rekisteriin, löytöeläimen omistaja saadaan yleensä nopeasti selville ja eläin takaisin kotiin, kulut minimoiden, kertoo hankkeen tiedotusvastaava Katri Puustinen.

Tunnistusmerkittäväksi voi tuoda kennelnimettömän kissan, koiran tai kanin. Sirutus tehdään omakustannehintaan. Samalla eläin rekisteröidään Siruhaku.fi -rekisteriin.

— Sirun asettaminen on rokotusta vastaava, yksinkertainen toimenpide. Siruttajat ovat eläinlääkärin kouluttamia, Puustinen kertoo.

Sirutettuja jo 8200

Miljoona Mikrosirua on pienen vapaaehtoisjoukon käynnistämä projekti. Se on alkanut vuonna 2017.

— Miljoona Mikrosirua -projekti on syntynyt pienen porukan halusta tehdä konkreettista työtä eläinten hyväksi. Tavoitteemme on siruttaa ja rekisteröidä miljoona kennelnimetöntä eläintä. Projekti on harrastuksemme, jossa on mukana yhteistyökumppaneita, hankkeen sivuilla kerrotaan.

Nettisivujen mukaan sirutettuja eläimiä on toukokuun 18. päivään mennessä tullut 8192. Näistä 6503 on kissoja.

Eläinten sirutus Kotkassa 30.5. eläintarvikeliike Tottakai, Alasuutarintie 5. Sirutukseen voi tulla ilman ajanvarausta. Ajanvarauksella rokotukset ja kissojen leikkaukset. Lisätietoja www.miljoonamikrosirua.fi.

Kommentoidut