Kotkaan avataan uusi askartelutarvikekauppa — Yrittäjä Tiina Suomelan toiveena on löytää Kotkasta Loviisaa laajempi asiakaskunta

Tekstiiliartesaanin koulutuksen saanut yrittäjä aikoo järjestää asiakkailleen myös erilaisia askartelu- ja käsityökursseja.

Tiina Suomalainen

Kotkassa avataan marraskuun kuudentena päivänä uusi askarteluliike Tiinan Lanka. Kuva on Loviisan liikkeestä.
Kotkassa avataan marraskuun kuudentena päivänä uusi askarteluliike Tiinan Lanka. Kuva on Loviisan liikkeestä.

Kotkassa avataan noin kolmen viikon päästä uusi askarteluliike Tiinan Lanka. Taide-, käsityö- ja askartelutarvikkeita myyvä liike toimii marraskuun kuudennesta päivästä lähtien parturi-kampaamo Liisevillen entisissä tiloissa Mariankadulla.

Yrittäjä Tiina Suomelalla on vielä tämän viikon ajan vastaavanlainen liike Loviisassa.

— Loviisa on liian pieni kaupunki tällaiselle erikoisliikkeelle ja liikkeeni muuttaa Kotkaan, koska haluan löytää sille laajemman asiakaspohjan.

Liikkeessä myydään erilaisia askartelutarvikkeita, maaleja, maalauspohjia, lankoja ja niin edelleen.

— Liikkeessäni myydään perinteisiä askartelutarvikkeita ja asiakkaat voivat esittää minulle toiveita myytävistä tuotteista. Minulla on myös nettikauppa.

Kursseja asiakkaille

Suomela kertoo olevansa yhdeltä ammatiltaan tekstiiliartesaani.

— Siltä pohjalta pidän liikettäni. Sain ensimmäisen ompelukoneeni neljävuotiaana. Kun lapseni oli pieni, suunnittelin hänelle oman peuhausvaatemalliston, kun hänelle ei oikein löytynyt sopivia vaatteita kaupoista.

Suomela tekee myös itse myytäväksi erilaisia sisustustekstiilejä kierrätysmateriaaleista.

— Olen Loviisassa järjestänyt kiinnostuneille myös erilaisia kursseja ja aion Kotkassa kysellä asiakkailtani, minkälaiset kurssit heitä kiinnostaisivat. Uusi liike on avoinna ensin keskiviikosta lauantaihin.

— Jos se lähtee menestymään, laajennan liikkeen aukioloaikoja tiistaille.