Kotkalaisnuoret toivoisivat tapahtumakeskukseen ainakin festareita sekä meet and greet -tapahtumia

Opiskelutoiveiden ykkösenä ovat liikuntatiede, psykologia ja eläinlääketiede.

Sari Tauru

Nuoret valtasivat Kotkan kaupungintalon viime torstaina. Heiltä kysyttiin tuolloin myös toiveita tapahtumakeskuksen ja jatko-opintojen suhteen. Arkistokuva.
Nuoret valtasivat Kotkan kaupungintalon viime torstaina. Heiltä kysyttiin tuolloin myös toiveita tapahtumakeskuksen ja jatko-opintojen suhteen. Arkistokuva.

Jos nuoret saisivat päättää, Kotkaan suunnitteilla olevassa tapahtumakeskuksessa järjestettäisiin ainakin tanssitapahtumia, festareita ja konsertteja. Nuorten mielestä myös e-urheilu, seinäkiipeily sekä jooga ja naurujooga sopisivat tapahtumakeskukseen. Siellä olisi myös näppärää järjestää julkkisten meet and greet -tapahtumia sekä messuja.

Nuorten ideoita kyseltiin viime viikon torstaina, kun nuoret valtasivat Kotkan kaupungintalon. Nuorisovaltuuston aloitteesta järjestettyyn tapahtumaan osallistui satoja nuoria. Tempauksella haluttiin nostaa esiin nuoria koskevia asioita sekä edistää nuorten ja päätöksentekijöiden vuoropuhelua.

Opiskelutoiveitakin kyseltiin

Toiveita tapahtumakeskuksen suhteen kyseli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Cursorin ”Xlab — yhteys yrityksiin” -hankkeen sekä XAMK:n Digiverstaan väki, joka oli myös kaupungintalolla.

— Kysyimme myös, mitä nuoret haluaisivat opiskella Kotkassa, kertoo asiantuntija Anni Lippo.

Nuorten vastauksista riittää pohdittavaa tahoille, jotka suunnittelevat ammattikorkeakoulun opintolinjatarjontaa. Kotkalaisnuorten toiveissa on nimittäin opiskella liikuntatiedettä, psykologiaa, eläinlääketiedettä, oikeustiedettä, lääketiedettä, ravitsemustieteitä, merenkulkua, musiikkia, taiteita, liiketaloutta ja kauppatieteitä.

— Tuossa olivat ne kärkipään toiveet. Toki muitakin oli, sanoo Lippo.

Kaupungintalon valtauksessa kerätyistä ideoista aiotaan kirjoittaa juttu ammattikorkeakoulun Next-lehteen. Lipon mukaan olisi kiinnostavaa tehdä vastaava kartoitusta tieteellisemminkin.

— Tällaisessa talonvaltauksessa kerätyistä tiedoista ei mitään virallista tutkimusraporttia voi tehdä. Mutta jos toteuttaisimme kyselyn vaikkapa kaikille yläkoululaisille, sellaisesta voisi.

Juttua  muokattu 26.10. kello 14.49. Korjattu haastatellun etunimi.

Uusimmat uutiset