Aallonmurtaja-sarjan kolmannen kauden kuvaukset alkoivat, mutta tällä kertaa sarjaa ei kuvata Kotkassa

Sarjan vastaava tuottaja kertoo, että siirtyminen pois Kotkasta oli tarinan kannalta vääjäämätöntä.

Warner Bros

Aallonmurtaja-sarjan kolmannen kauden kuvauksia on aloiteltu vilnalaisessa vankilassa. Kuvassa työryhmää ja näyttelijöitä.
Aallonmurtaja-sarjan kolmannen kauden kuvauksia on aloiteltu vilnalaisessa vankilassa. Kuvassa työryhmää ja näyttelijöitä.

Aiemmilla kausilla Kotkaan sijoittuneen Aallonmurtaja-sarjan kolmannen kauden kuvaukset ovat alkaneet. Kolmannella kaudella sarjan tapahtumat siirtyvät pois Kotkasta. Niinpä sarjaa ei tulla tällä kertaa kuvaamaan Kotkassa, kertoo sarjan vastaava tuottaja Seija-Liisa Eskola Warner Brosilta.

– Lähes kaikki sarjan päähenkilöt ovat vankilassa, eikä Kotkassa ole vankilaa, Eskola sanoo.

Sarjan vankilakohtaukset kuvataan Liettuan Vilnassa, ja kuvaaminen on alkanut viime viikolla. Sarjaa kuvataan syksyllä myös Suomessa. Maria Ylipään esittämä hahmo Tuula Aaltonen menettää ratsutilansa ja joutuu muuttamaan lastensa kanssa Vantaalle vuokrakolmioon. Sarjan tapahtumapaikat keskittyvät siis kohti pääkaupunkiseutua.

Eskolan mukaan muutos tapahtumapaikoissa oli tarinalliselta kannalta vääjäämätön, eikä siinä ollut takana tuotannollisia syitä.

Eskola toteaa, että siitä ei vielä ole tietoa, saako sarja neljättä kautta, mutta jos niin käy, on myös siirtyminen takaisin Kotkaan mahdollinen.

– Kaikkihan on mahdollista. Kolmannella kaudella Tuula muuttaa lähemmäksi vankilaa, mutta kaikki hahmot kaipaavat kuitenkin takaisin Kotkaan.

Aallonmurtaja on C More -suoratoistopalvelun alkuperäissarja, jota on esitetty lisäksi MTV3-kanavalla. Kolmas tuotantokausi julkaistaan C Moressa ensi vuonna.

Sarjan ohjaa Mikko Kuparinen ja käsikirjoituksesta vastaa Miira Karhula. Päärooleissa nähdään Ylipään lisäksi muiden muassa Turkka Mastomäki ja Joonas Saartamo. Kolmannella kaudella sarjaan tulee mukaan myös liuta uusia hahmoja.

Uusimmat uutiset