Salmenvirrassa ei pidä uida — muuten kaakonkulmalla polskitaan hyvissä vesissä

Sari Tauru

Muun muassa Haminan Ramsinkarin uimaveden laatu on hyvä. Arkistokuva.

Uimavedet Haminan, Virolahden ja Miehikkälän yleisillä uimarannoilla ovat hyviä. Poikkeuksen tekee Salmenrinnan uimaranta Haminassa.

Salmenvirran uimarannan veden laatu on mikrobiologisesti heikko. Salmenvirran uimarannalla uimista ei suositella ennen kuin uimaveden laatu täyttää sille asetetut vaatimukset.

Uimavesien mikrobiologinen laatu mitattiin elokuun alussa. Salmenvirran uimarannalta otetaan uusintanäyte 8.8.

Meriveden lämpötila vaihteli +16,8 - +20,0 °C ja sisävesien +19,8 - +21,6 °C välillä. Sinilevää ei havaittu uimarannoilla.

Näytteet otettiin Haminassa Pitkiltähiekoilta, Rampsinkarista, Mustaniemestä, Vähäjärvestä, Merkjärvestä, Salmenvirrasta, Neuvottomasta ja Savilahdesta.

Virolahden näytteet otettiin Pyyhinlammesta, Huvisaaresta, Kiiskinjärvestä ja Klamilasta.

Miehikkälässä testipaikkoja olivat Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala ja Muurikkala.

Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä. Uimaveden laatua arvioidaan näytteenoton yhteydessä aistinvaraisesti, esiintykö syanobakteereita (sinileviä), onko vedessä jätteitä, kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä onko kelluvaa materiaalia (esimerkiksi muovi, kumi, lasi- ja muovipulloja).

Eija Anttila

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.