Kaupunginjohtaja Sirviö: Ratainfraan satsaus on hyvä asia koko Suomen kansantalouden näkökulmasta — "Rinteen uusi hallitus on löytänyt oikean kohteen"

"Tämä investointi, jos mikä, voi vaikuttaa voimakkaasti työllisyyteen sekä yksityisiin investointeihin koko Suomen alueella."

Raimo Eerola

Esa Sirviö kehuu Suomen hallitusta oikeasta päätöksestä.
Esa Sirviö kehuu Suomen hallitusta oikeasta päätöksestä.

Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö, miltä ratainfrauutinen kaupunginjohtajasta kuulosti?

— Uutinen oli oikein miellyttävää kuulla ja lukea. Rinteen uusi hallitus on tässä kohti löytänyt oikean kohteen. Vaikka tälle vuodelle osoitetut varat ovatkin kohtuullisen pieniä, niin samalla hallitus käsittääkseni sitoutuu tulevissa budjeteissa siihen, että mainitut ratahankkeet ja Kotolahden ratapiha saadaan viimeinkin liikennemäärien edellyttämään kuntoon.

— Tämä on erittäin hyvä asia koko Suomen kansantalouden näkökulmasta, koska Haminan—Kotkan Satama Oy on koko valtakunnan näkökulmasta kaikkein merkittävin tavaravirtojen sydän, joka pumppaa verta koko Suomen elinkeinoelämän verisuonin.

Mikä merkitys tällä on sataman ja logistiikan yrityksille ja työllisyydelle?

— Ratayhteyden pullonkaulojen korjaaminen on ollut agendalla Etelä-Kymenlaakson ja erityisesti Kotkan ja Haminan kaupunkien edunvalvonnassa jo pitkään useita vuosia. Lupaukset korjauksista sekä parannuksista näihin raideliikenneyhteyksiin mahdollistavat nykyistä paremmat tavaraliikenteen virrat, mikä luonnollisesti vaikuttaa voimakkaasti positiivisesti yritystoimintaan sekä työllisyyteen Kotkassa sekä lähialueilla.

— Itse katson asiaa kuitenkin laajemmin niin, että tämä investointi, jos mikä, voi vaikuttaa voimakkaasti työllisyyteen sekä yksityisiin investointeihin koko Suomen alueella.