RUK 100 -sivu on avattu netissä — Reserviupseerikoulun juhlavuosi huipentuu ensi kesänä Haminassa

Ella Karttunen

Ensi vuonna Reserviupseerikoulu viettää 100-vuotisjuhlavuotta.
Ensi vuonna Reserviupseerikoulu viettää 100-vuotisjuhlavuotta.

Ensi vuonna Reserviupseerikoulu viettää 100-vuotisjuhlavuotta, joka huipentuu lauantaina 6. kesäkuuta Haminassa RUK 100 -pääjuhlaan. Juhlavuoden kunniaksi Maavoimien nettisivuilla on avattu RUK100-sivu osoitteessa https://maavoimat.fi/ruk-100.

RUK 100 -pääjuhlan ja muiden juhlavuoden tapahtumien ohjelma täydentyy nettisivulle talven ja kevään 2020 aikana. Tietoa juhlavuodesta löytyy myös Suomen Reserviupseeriliiton sivuilta osoitteesta www.rul.fi.

RUK 100 -pääjuhlaan lauantaina 6. kesäkuuta Haminassa kutsutaan kaikki reserviupseerikurssin suorittaneet suomalaiset. Juhlapäivän ohjelmassa on muun muassa kunnianosoitus kaatuneiden upseerien patsaalla, RUK 100 vuotta -juhlakirjan julkaisu, johtajakoulutuksen ja sotavarusteiden esittelyä, sekä päiväjuhla Haminan Bastionissa ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Iltapäivällä ohjelmassa on myös Rakuunasoittokunnan puistokonsertti Haminan keskustan Puistotalolla. Yleisöllä on vapaa pääsy RUK-museoon juhlapäivän aikana.

Reserviupseerikoulun satavuotista historiaa juhlitaan vuonna 2020 myös muissa pienemmissä tilaisuuksissa Vimpelissä ja Niinisalossa 31. maaliskuuta ja Haminassa RUK:n henkilökunnalle, varusmiehille ja kutsuvieraille tarkoitettu Reserviupseerikoulun perinnepäivänä 1. huhtikuuta.