Haminan Energia joutuu maksamaan korvauksia perusteettomasta irtisanomisesta

Haminan Energia Oy on tuomittu korvauksiin vuonna 2015 tapahtuneesta perusteettomasta irtisanomisesta. Yhtiö joutuu työtuomioistuimen päätöksen mukaan maksamaan irtisanomalleen toimistotyöntekijälle reilut 20 000 euroa. Lisäksi yhtiö joutuu maksamaan työttömyysvakuutusrahastolle noin 8 300 euroa korvauksena irtisanotulle maksetusta työttömyyskorvauksesta. Energiateollisuus ja Haminan Energia Oy määrättiin lisäksi korvaamaan Ammattiliitto Pron lähes 13 500 euron oikeudenkäyntikulut.

Työtuomioistuimen mukaan irtisanomisen perustelut olivat riittämättömät. Yhtiön esittämät työntekijän tekemät virheet ovat olleet tuomion mukaan vähäisiä muun muassa kirjauksissa tapahtuneita vahinkoja. Työntekijä oli toiminut työpaikkansa luottamushenkilönä vajaat 10 vuotta vuoteen 2010. Kanteessa todettiin työntekijän saamien varoitusten ja huomautusten juontuvan jo henkilön luottamusmiesajalta.

Antti-Jussi Larvio

Antti-Jussi Larvio

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.