Autoliiton Operaatio Lumihiutale aloittaa päivystyksen — Apua soittaessa kannattaa samalla pyytää arvio kustannuksista

Autoliitto kehottaa varovaisuuteen myös markettien ja ostoskeskusten pysäköintialueilla.

Autoliitto

Liikenteessä vaikeuksiin joutuneet voivat saada apua tiepalvelulta.
Liikenteessä vaikeuksiin joutuneet voivat saada apua tiepalvelulta.

Autoliiton yleisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale turvaa taas joulunajan liikennettä. Lauantaina kello 10 alkava tehostettu päivystys jatkuu 1.1.2020 saakka.

Liikenteessä vaikeuksiin joutuneet voivat kutsua apua maksullisesta numerosta 0200 8080. Avustamisen kustannuksista kannattaa pyytää arvio palvelua tilattaessa joko vapaaehtoiselta tiepalvelumieheltä tai hinausyritykseltä, jolle tapaus kulloinkin välitetään.

Apua voi tilata myös Autoliiton mobiilisovelluksella, jonka kautta avuntarvitsijan paikkatiedot välittyvät Autoliitolle. Sovelluksen kautta apu osataan toimittaa oikeaan osoitteeseen, vaikka henkilö ei tietäisi sijaintiaan. Sovelluksen voi ladata AppStoresta tai Google Play -kaupasta.

Autoliitto kehottaa joulun alla varovaisuuteen myös markettien ja ostoskeskusten pysäköintialueilla.

— Vaikka parkkipaikkakolhu harvoin aiheuttaa henkilövahinkoja, vaatii sen selvittely sekä vakuutus- ja korjausprosessin käynnistely oman aikansa ja vaivansa. Kukaan tuskin kaipaa yhtään ylimääräistä ohjelmaa muutenkin hektiseen joulunaikaan, koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen sanoo tiedotteessa.

Kolhuilta välttyy parhaiten ajamalla pysäköintialueilla kävelynopeudella, pitämällä ajatukset ajamisessa, havainnoimalla huolellisesti ja välttämällä peruuttamista, mikäli se on mahdollista.

Liitto kehottaa myös pitämään auton avaimet taskussa kaupoissa käynnin aikana, ettei niitä tule vahingossa laskettua tavaratilaan ja unohdettua sinne. Pidemmille matkoille lähdettäessä kannattaa ottaa mukaan auton vara-avain ja antaa se jonkun toisen seurueessa matkustavan huolehdittavaksi.