Kotkan ja Kouvolan väliset junayhteydet paranevat — Reitillä alkaa kulkea 36 uutta junavuoroa viikossa

Uusia vuoroja tulee niin arkipäiville kun viikonlopuiksikin ja illalla viimeinen juna Kotkasta Kouvolaan lähtee kello 22.15.

Seppo Honkanen

Kotkan ja Kouvolan väliseen junaliikenteeseen tulee joulukuussa 36 uutta vuoroa.
Kotkan ja Kouvolan väliseen junaliikenteeseen tulee joulukuussa 36 uutta vuoroa.

Joulukuun uusien aikataulujen myötä Kotkan ja Kouvolan välillä alkaa kulkea yhteensä 36 uutta junavuoroa viikossa. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 15. joulukuuta aikataulukauden vaihtuessa. Muun muassa Kouvolan ja Kotkan sataman välisiin yhteyksiin on luvassa runsaasti lisäyksiä.

Arkipäivisin vuoromäärä kasvaa neljällä, ja lauantaisin ja sunnuntaisin reitillä kulkee jatkossa peräti kahdeksan vuoroa nykyistä enemmän. Samalla myös nykyisten reitillä kulkevien junavuorojen aikatauluja on uudistettu alueen asiakkaiden toiveiden pohjalta, jotta ne sopisivat paremmin työssäkäyntiin reitin molemmissa päissä.

Uudet vuorot ovat ministeriön junaliikennepilotteja

Kouvolan ja Kotkan välin matkustaa junalla erittäin edullisesti, säästölipulla kolmen euron hintaan. Kaupunkien välillä liikennöivät junat ovat liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikennettä.

— Kouvolan ja Kotkan sataman välisten junavuorojen lisäykset ja muutokset ovat osa liikenne- ja viestintäministeriön alueellisia junaliikennepilotteja, jotka on neuvoteltu yhteistyössä alueellisten sidosryhmien kanssa. Haluamme näiden junien palvelevan mahdollisimman hyvin paikallista kulkemista ja toimivan hyvinä yhteyksinä myös muihin Kouvolan kaukojuniin, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Iltayhteydet Kotkan ja Kouvolan välillä paranevat

Uusien aikataulujen myötä tulee tarjolle uusia iltayhteyksiä. Joulukuusta alkaen Kouvolasta pääsee lähtemään Kotkaan vielä kello 20.37, kun aikaisemmin myöhäisin yhteys on kulkenut ennen kuutta illalla. Kotkan satamasta Kouvolan suuntaan tulee kaksi uutta, nykyistä myöhäisempää iltayhteyttä kello 20.37 sekä kello 22.15.

Uudet 15. joulukuuta aloittavat aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi.