Tapahtumakeskukselle ja Xamkin uudelle kampusrakennukselle myönnettiin rakennusluvat

Rakennustyöt alkavat ensi kesänä.

Raimo Eerola

Kotkan Kantasatamaan tuleville ammattikorkeakoulun kampukselle ja tapahtumakeskukselle on myönnetty rakennusluvat. Arkistokuva.
Kotkan Kantasatamaan tuleville ammattikorkeakoulun kampukselle ja tapahtumakeskukselle on myönnetty rakennusluvat. Arkistokuva.

Kotkan ympäristölautakunta myönsi torstaina kokouksessaan rakennusluvat tapahtumakeskukselle ja Xamkin udelle kampusrakennukselle. Molemmat rakentuvat Kotkansaarelle Kantasatamaan.

Ympäristölautakunta myönsi rakennusluvat Kymenlaakson Kampuskiinteistöt oy:lle ja Backstaff oy:lle. Mainituista ensimmäinen rakennuttaa uuden kampusrakennuksen ja jälkimmäinen tapahtumakeskuksen.

– Usean vuoden suunnitelmallisen ja hyvän yhteistyön tulokset Kantasataman kehittämisessä alkavat näin konkretisoitua, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Elomaa toteaa Kotkan kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

– Kotkan houkuttelevuus opiskelupaikkana tulee kasvamaan ja alueelle syntyy uusi elinkeinoalue tapahtumaliiketoimintaan. Näin hyvän yhteistyön tuloksena rakentuva kokonaisuus tulee kasvattamaan Kotkan elinvoimaa ja pitovoimaa, Elomaa lisää.

Merikeskus Vellamon lähelle rakennettavan uuden kampuksen rakennustyöt alkavat ensi vuonna kesällä. Tilat ovat valmiit vuonna 2023.

Tapahtumakeskus rakennetaan aivan kampuksen viereen. Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden.