Ekami tarjoaa henkilökohtaista tukea opiskelijoille, joiden opinnot jumiutuivat koronan takia

Lähiopinnot alkavat vanhoilla opiskelijoilla ensi viikolla ja uusilla seuraavalla.

Katja Juurikko

Uusien opiskelijoiden syylukukausi alkaa Ekamissa 10. elokuuta.
Uusien opiskelijoiden syylukukausi alkaa Ekamissa 10. elokuuta.

Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymässä Ekamissa palataan ensi viikosta alkaen lähiopetukseen kampuksille ja työpaikoille.

Ekami kertoo tiedotteessaan, että koulutusta järjestetään erilaisissa oppimisympäristöissä ja erilaisin opetusjärjestelyin huomioiden koronaepidemiaa koskevat ohjeet ja suositukset.

Työpajatoiminta ja etsivä nuorisotyö toimivat samoin pääsääntöisesti lähivalmennuksina ja eri oppimisympäristöissä.

– Olemme varautuneet tarpeen mukaan kiristämään torjuntatoimenpiteitä sekä järjestämään opetusta ja valmennusta etänä, jos tilanne niin vaatii, kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Sami Tikkanen.

Opetusta ja ruokailua porrastettu

Aivan entisenlaiseen opetukseen ei vieläkään päästä palaamaan.

Kampuksilla muun muassa opetuksen järjestäminen ja ruokailuajat on porrastettu lähikontaktien välttämiseksi. Siivousta on tehostettu ja suojavälineitä käytetään tarvittaessa riskinarvioinnin perusteella.

– Kaikessa toiminnassa huomioidaan ensisijaisesti terveys ja turvallisuus sekä asiakaslähtöisyys, Tikkanen lupaa.

Ekamissa järjestetään tehostettuja henkilökohtaisia tukitoimia kaikille niille opiskelijoille, joiden opinnot ovat koronaepidemian vuoksi viivästyneet tai joiden opinnoissa on esiintynyt haasteita.

Opiskelijat ovat aloittaneet syyskauden opintonsa 27.7. alkaen porrastetusti. Uudet opiskelijat aloittavat 10.8. ja ammatilliseen koulutukseen valmentava Valma-koulutus käynnistyy 12.8.

Uusimmat uutiset