Rauhalan Siwan ryöstäneille ehdolliset tuomiot - toinen oli tekoaikaan 16-vuotias

Kaupan kassan ryöstäneet nuoret miehet tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kotkassa.

Kaksikko ryösti ilmapistoolilla ja muovikuula-aseella uhkaamalla Rauhalan Siwan huhtikuussa 2016. Paikkakuntalaiset tekijät saivat pienen summan rahaa ja jäivät kiinni muutaman päivän päästä. Tekijät tunnustivat teon oikeudenkäynnissä.

Vuonna -98 syntynyt mies tuomittiin vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Vuonna -99 syntynyt mies tuomittiin ryöstöstä nuorena henkilönä, sillä hän oli tekoaikaan 16-vuotias. Hänen taustaltaan löytyi useita rikoksia.

Hän oli muun muassa ajanut huumeissa henkilöauton päin valopylvästä. Nuorukainen oli lisäksi osallisena, kun usean henkilön porukka pahoinpiteli kaksi nuorta Karhulan linja-autoaseman lähistöllä joulukuussa 2014. Kaikkiaan hänelle luettiin 10 kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Nuorempi tekijä tuomittiin valvontaan yhden vuoden kolmen kuukauden ajaksi. Valvonta-aika päättyy viimeistään, kun ehdollisen vankeuden koeaika loppuu toukokuussa 2019.

Ryöstäjät määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan kaupan työntekijälle 2000 euroa kärsimyksestä ja stressireaktion tuottamasta tilapäisestä haitasta. Lisäksi tekijöiden maksettavaksi tulivat 4000 euron oikeudenkäyntikulut ja heidät velvoitettin korvaamaan ryöstämänsä rahasumma. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.