Heinsuon jäteasema sulkee porttinsa lokakuun viimeisenä päivänä — Uusi asema Jumalniemessä on auki lauantaisinkin

Jumalniemen jäteasemalla vastaanotettavia jätelajeja on yhteensä noin 20.

Johanna Vehkaluoto

Heinsuon jäteasema on viimeisen kerran avoinna 31. lokakuuta.
Heinsuon jäteasema on viimeisen kerran avoinna 31. lokakuuta.

Kotkan Heinsuon jäteasema on viimeistä päivää avoinna 31. lokakuuta, eikä se sen jälkeen enää palvele asukkaita. Uusi jäteasema Jumalniemessä avautuu asukkaille maanantaina 4. marraskuuta kahdeksan aikaan aamulla.

Perjantaina 1. marraskuuta on jäteaseman muuttopäivä, jolloin Heinsuolta siirretään kalustoa Jumalniemeen eivätkä Kotkan jäteasemat palvele silloin asukkaita. Jos perjantaina välttämättä tarvitsee jäteasemapalveluja, on Haminan jäteasema tuolloin auki normaalisti.

Uuden jäteaseman aukioloajat uudistuvat, eli Jumalniemen jäteasema on avoinna ma—pe kello 8—20 ja myös lauantaisin kello 9—15. Aukioloaika lähes kaksinkertaistuu entisestä. Heinsuon jäteasema on ollut viikoittain avoinna 34 tuntia. Jumalniemen jäteasema on jatkossa avoinna 66 tuntia viikossa. Jumalniemen jäteasemalla vastaanotettavia jätelajeja on yhteensä noin 20.

Jäteaseman taksa pysyy samana. Uudella jäteasemalla luovutaan käteismaksuista.

Jumalniemen jäteasema on suunniteltu niin, että siellä on myöhemmin mahdollisuus asioida myös miehitetyn aukioloajan ulkopuolella maksamalla käynti ennakkoon verkossa. Tämä palvelu otetaan käyttöön loppuvuoden aikana, jolloin siitä kerrotaan tarkemmin.