Hamina ei innostu kuntaliitoksesta

HAMINA. Haminan kaupunki ei ole halukas osallistumaan Kotkan — Haminan seudun kuntien yhdistämiseen tähtääviin neuvotteluihin. Kotkan kaupunginhallitus on esittänyt Haminalle, Miehikkälälle, Virolahdelle ja Pyhtäällä kuntaliitosneuvottelujen käynnistämistä pikaisesti.

Kotka on perustellut kuntaliitosneuvottelujen tarvetta muun muassa sillä, että kaupungit, kunnat ja seudut ovat muun muassa sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi uusien haasteiden edessä ja siitäkin syystä tarvitaan uudistuksia, jotka takaavat seudun menestymisen tulevaisuudessa.

Haminan kaupunginhallitus torjui Kotkan kuntaliitosneuvotteluesityksen maanantaina. Samalla hallitus kuitenkin totesi, että Hamina on edelleen halukas jatkamaan ja syventämään seudullista yhteistyötä.

Kotkan kuntaliitosesitys ei ole saanut vastakaikua muissakaan alueen kunnissa. |

 ANTTI-JUSSI LARVIO

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.