Logistiikka- ja rautatiealan osaajista on kysyntää Kymenlaaksossa — Xamkin järjestämässä tapahtumassa on tarjolla monenlaisia työpaikkoja

Sari Tauru

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää yritysten toiveesta 
rekrytointitapahtuman, joka kokoaa toimijat eri aloilta esittelemään 
työpaikkatarjontaansa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää yritysten toiveesta rekrytointitapahtuman, joka kokoaa toimijat eri aloilta esittelemään työpaikkatarjontaansa.

Logistiikka- ja rautatiealan kasvu Kymenlaaksossa on lisännyt myös rekrytointitarvetta alan yrityksissä. Osaajapula voi tulevaisuudessa olla yritysten ja siten koko alueen kasvun ja kehityksen esteenä, vaikka nyt alalla onkin nostetta ja näkymät ovat hyvät.

Tarjolla työpaikkoja opiskelijoille

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää yritysten toiveesta rekrytointitapahtuman, joka kokoaa toimijat eri aloilta esittelemään työpaikkatarjontaansa.

Track Yourself -tapahtuman pääpaino on kesätyöpaikkarekrytoinnissa, mutta myös pidempiaikaisia työpaikkoja ja työharjoittelupaikkoja on tarjolla.

— Yrityksissä on tarvetta eri alojen osaamiselle. Yritysten työpaikkatarjonta ja työllistymismahdollisuudet on hyvä saada näytille, ja sitä kautta syntyy myös työpaikkoja opiskelijoille, sanoo Xamkin Varikko-hankkeen projektiasiantuntija Jonne Holmén ja jatkaa:

— Vaikka tapahtuman teemana on logistiikka- ja rautatieala, tarjolla on erilaisia ja eri osaamista vaativia tehtäviä. Niitä löytyy muun muassa ohjelmoinnista ja tietotekniikasta, suunnittelusta, automaation ja sähkön parista, tietohallinnosta, projektinhallinnasta, liiketaloudesta ja huolinnasta.

Aiheita opinnäytetöihin

Markkinointijohtaja Anu Kujansuu edustaa Track Yourself -tapahtumassa Kouvola Cargo Handling Oy:tä sekä Oy TransPeltola Ltd:tä.

— Haluamme kasvattaa tunnettuuttamme työnantajina ja aktiivisina logistiikkasektorin kehittäjinä. Tarjoamme opiskelijoille opinnäytetyön aiheita sekä mahdollisuuksia kesätöihin, kertoo Kujansuu.

Track Yourself -tapahtuma on osa Xamkin Varikko-hanketta. Sitä rahoittaa Kymenlaakson liitto Euroopan aluekehitysrahastosta, Kouvola Innovation Oy ja Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy.
 

Track Yourself -rekrytointitapahtuma järjestetään Kouvolan kampuksen Pajagalleriassa tiistaina 20. helmikuuta kello 13 — 15.30.  Tarkempi ohjelma ja näytteilleasettajat löytyvät Facebookista.