Kymi Sinfonietta haluaa löytää juuri sen oikean taiteellisen johtajan.

Raimo Eerola

Kymi Sinfoniettan entinen taiteellinen johtaja Yasuo Shinozaki johtaa tällä viikolla konsertit Kotkassa ja Kouvolassa.

Kymi Sinfonietta etsii yhä taiteellista johtajaa. Kiirettä asian kanssa ei ole, erilaisia vaihtoehtoja halutaan tutkia rauhassa.

— Kiinnitämme taiteellisen johtajan sitten, kun löydämme sopivan. Haluamme tehtävään henkilön, joka vie orkesterin seuraavalle tasolle, kertoo Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

Valinnanvaraa olisi paljon, mutta eri osapuolten toiveet eivät aina kohtaa.

— Esimerkiksi jotkut johtajat haluavat työskennellä suuremman orkesterin kanssa. Täytyy myös muistaa, että taiteellinen johtaja tuo oman käsialansa vahvemmin orkesterin toimintaan ja tavallaan rajoittaa sen toimintaa. Meidän täytyy miettiä mitä haluamme.

Luostarinen kertoo, että tällä hetkellä Kymi Sinfoniettan ohjelmiston suunnittelevalla ryhmällä on niin paljon kontakteja ja tietoa, että konserttien sisällön, solistien ja kapellimestarien valinnat ovat onnistuneet hyvin.

Taiteellinen johtaja näyttää tien

Kotkassa ja Kouvolassa tällä viikolla konsertit johtava, Kymi Sinfoniettan entinen taiteellinen johtaja Yasuo Shinozaki toteaa, että taiteellinen johtaja tai pääkapellimestari on kuin orkesterin kapteeni, joka näyttää joukolleen, mihin suuntaan ollaan menossa.

— Olemassa on niin paljon vaihtoehtoja. Taiteellinen johtaja valitsee niistä ne parhaimmat.

Jokaisella orkesterilla on oma tyylinsä, johon sen johtaja voi vaikuttaa.

— Orkestereilla on oma persoonansa ja soundinsa. Täälläkin yleisö tulee kuuntelemaan juuri Kymi Sinfoniettaa, toteaa Shinozaki.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.