Asiakkaat etsivät päivittäin tietä Virolahden terveysasemalle, joku on tullut jopa metsän kautta — Liikennejärjestelyjä sekoittavalla työmaalla ovat menossa loppukiireet, valmista tulee vielä lokakuun aikana

Jopa Virolahden terveysaseman henkilökunta on joutunut etsimään reittiä työpaikalleen. Osastonhoitaja Maarit Nygård on huolissaan, miten vanhukset ja ambulanssit pääsevät hakemaan tarvitsemaansa apua.

Aino Mehtälä

Työt Virolahdella alkoivat kesäkuussa ja liikenneongelmia on ollut pitkin kesää. Kuva on otettu heinäkuussa.
Työt Virolahdella alkoivat kesäkuussa ja liikenneongelmia on ollut pitkin kesää. Kuva on otettu heinäkuussa.

Suuri työmaa on vaikeuttanut Virolahden keskustassa liikkumista jo useiden kuukausien ajan. Työmaa on kaventanut kulkureittejä ja tehnyt tiet ahtaiksi liikkua. Erityisesti terveysasemalle pääseminen on ollut vaikeaa ja torstaina aamupäivällä se tuntui olevan tavallista hankalampaa.

— Varsinkin keskiviikkona se oli vaikeaa ja tänä aamuna kaikki asiakkaamme ovat sanoneet, että olipas tänne vaikea tulla. Asiakkaat sanoivat, että he eivät työmaan vuoksi meinanneet löytää reittiä perille, kertoo osastonhoitaja Maarit Nygård Attendon Virolahden terveysasemalta.

Henkilökunnalla ja ambulansseillakin on ollut vaikeuksia löytää oikeaa tietä.

— Väylät ovat niin kapeita, teitä on suljettu eivätkä opasteet ole ajan tasalla. Itsekin päädyin aamulla töihin tullessani paikkaan, jossa oli vanha kielletyn ajosuunnan merkki, mutta oli pakko mennä sitä kautta. Työmiehetkään eivät auta yhtään. Ambulansseista olen kyllä huolissani.

Nygårdia huolestuttavat myös vanhukset, jotka ovat arkoja ajamaan suurten koneiden seassa ja etsimään uutta reittiä tutulle asemalle.

— Vaikka he ovat paikallisia asukkaita, eivät he ole meinanneet löytää perille. Eräs mies kertoi minulle, että hän oli lopulta tullut terveysasemalle metsän poikki, kun ei ollut enää keksinyt muuta reittiä. Mitenhän Miehikkälästä tulevat asiakkaat pärjäävät?

Tilanne palautuu normaaliksi marraskuussa

Projektipäällikkö Jetro Matilainen Liikennevirastosta valittelee tilannetta.

— Tilaa on vähän ja meillä on siinä kohtaa paljon tekemistä. Kun työskentelemme ahtaassa ympäristössä, käytössämme on suuria koneita ja joudumme tekemään suuria kaivantoja, jää tilaa vähän ja tilanne on haastava.

Matilaisella on kuitenkin hyviä uutisia kerrottavanaan.

— Työmaalla ovat nyt menossa loppukiireet. Projektin on määrä valmistua vielä lokakuun aikana ja sitten se on ohi ja tilanne palautuu takaisin normaaliksi marraskuussa.

Työt alkoivat kesäkuussa. Kyse on kadun perusparannuksesta, jonka yhteydessä uusitaan pinnat ja rakennetaan kevyen liikenteen väylät kaupalta aina maantielle 170 asti.

Luetuimmat