Säärintamalta ei mitään uutta — Tämänpäiväinen sadealue osuu runsaimpana kaakon kulmille

Kimmo Seppälä

Ilmatieteen laitoksella ei näin maanantaiaamuna ole sellaista kerrottavaa, joka erityisesti piristäisi mieltä. Ellei sitten satu olemaan vedensekaisen räntäsateen suuri ystävä.

Nettisivuillaan laitos kertoo, että tänään maanantaina yhtenäisempi sadealue lumi- ja räntäsateineen leviää maan etelä- ja keskiosaan. Aamulla töihin kulkeneet sateen jo huomasivatkin. Ilmatieteen laitos tietää kertoa, että runsaimmat sateet painottuivat todennäköisesti kaakon kulmille.

Kotkan paikallissääennusteessa on yhden ja kahden lumihiutaleen pilviä koko tämän päivän ja huomisaamuun saakka. Aurinko pilkahtaa ennustekartalla vasta tiistaina iltapäivällä. Sade ei oletettavasti tule täysin lumimuodossa, sillä lämpötila liikkuu yhden plus-asteen ja nollan tuntumassa. Pakkaselle keli kääntyy vasta tiistaina iltapäivällä.

Haminan ennuste on kutakuinkin identtinen Kotkan ennusteen kanssa. Alkavan viikon päivistä keskiviikon ennustetaan olevan kylmin. Tuolloin lämpötila vajoaa aamuyön ja aamun tunteina kahdeksan pakkasasteen tuntumaan eli tuolloin lienee liukasta luvassa.