Torstaina myrskytuulet puhaltavat puuskissa jopa 24 m/s Kymenlaakson rannikolla – Kova tuuli voi aiheuttaa vahinkoja maa-alueillakin

– Lämpimän meriveden ja pohjoistuulen yhdistelmä on omiaan lisäämään tuulen voimakkuutta, toteaa meteorologi Iiris Viljamaa.

Kimmo Seppälä

Torstaina iltapäivällä tuuli voimistuu Kymenlaakson rannikolla ja puuskissa se voi puhaltaa 20 - 24 metriä sekunnissa.
Torstaina iltapäivällä tuuli voimistuu Kymenlaakson rannikolla ja puuskissa se voi puhaltaa 20 - 24 metriä sekunnissa.

Suomea lännestä lähestyvä syysmyrsky ei vielä keskiviikkona näy Kotkan ja Haminan seudulla, mutta torstaina merellä myrskyää.

– Keskiviikkona alkava myrsky voimistuu Pohjanmaan suunnalta ja koettelee eniten länsirannikkoa. Etelä-Kymenlaaksossa lämpötila kohoaa keskiviikkona vielä 16–18 asteeseen ja luvassa on poutaa, vaihtelevaa pilvisyyttä ja sadekuuroja, kertoo meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta.

Torstaina on luvassa tuulivahinkoja

Torstaina matalapaine siirtyy kaakkoon ja pohjoistuuli voimistuu matalapaineen väistyessä.

– Kylmää ilmaa virtaa pohjoisesta ja lämpötila on päivällä 10–12 astetta ja laskee sadealueen saapumisen myötä alle kymmeneen asteeseen. Ennusteen mukaan alueella sataa vuorokaudessa vettä 5–10 millimetriä.

Puuskissa jopa 24 metriä sekunnissa

Torstaina iltapäivällä tuuli yltyy puuskaiseksi.

– Etenkin merialueelle on luvassa kovia puuskia, joissa tuulen voimakkuus voi olla 20–24 metriä sekunnissa. Lämpimän meriveden ja pohjoistuulen yhdistelmä on omiaan lisäämään tuulen voimakkuutta. Kova tuuli voi aiheuttaa vahinkoja maa-alueillakin, kertoo Viljamaa.

Torstain ja perjantain välisenä yönä sää poutaantuu.

Saariin pyrkivien kannattaa katsoa Finferriesin sivuilta, liikennöivätkö yhteysalukset torstaina normaalisti.

Katso Ilmatieteen laitoksen varoitukset maa- ja merialueille.