Kervis-sopu maksoi Kotkalle 50000 euroa

Sovinto entisen museomestarin Asko Kervisen kanssa maksaa Kotkan kaupungille 50 000 euroa.

— Sovintokorvaus Kerviselle arvioitiin kaupungille edullisemmaksi kuin vireillä olevien ja mahdollisesti tulevien oikeudenkäyntien kulut, lakimies Elina Amnell-Holzhäuser sanoo.

Kaupunginhallitus vahvisti 7. kesäkuuta solmitun sovintosopimuksen maanantaina yksimielisesti. Se saa lainvoiman parin viikon kuluttua, jos kukaan ei tee siitä oikaisuvaatimusta.

Sopimuksessa Kervinen sitoutuu luopumaan kaikista kanteista Kotkan kaupunkia sekä sitä edustavia virkamiehiä ja luottamushenkilöitä vastaan. Kervinen peruu myös poliisille tekemänsä tutkintapyynnöt sekä hallintokanteet.

Kotkan lakimiesten tiedossa on kuusi Kervisen ajamaa riita- tai rikoskannetta, joita ei ole ratkaistu. Poliisille tehtyjä tutkintapyyntöjä on tiedossa seitsemän. Kotkan kaupungin ohella kanteet ja tutkintapyynnöt koskevat viittä virkamiestä ja yhtä luottamushenkilöä.

Käräjöinti alkoi vuonna 2005, kun kaupunki irtisanoi Kymenlaakson museossa museomestarina työskennelleen Asko Kervisen. Irtisanominen on todettu oikeusistuimissa lailliseksi. Matkan varrella kiistelyyn sotkeentui monia muita asioita. Tapaukseen liittyvien oikeusjuttujen, hallintokanteiden ja tutkintapyyntöjenmäärä lienee laskettavissa pikemminkin sadoissa kuin kymmenissä.

Asko Kervinen on kommentissaan niukkasananainen.

— En kommentoi sopimuksen sisältöä enkä sen ulkopuolelle jääviä oikeusturva-asioita. Sovinto olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Kervinen sanoi maanantai-iltana Kymen Sanomille.

Seppo Häkkinen

Uusimmat uutiset