Keväinen sää lisää leikkipuistojen houkuttelevuutta

Nea Hemming

Yksi Kalle ja Eemeli Ettamon lempijutuista Kilpisen leikkikentällä on kierreliukumäki.

Kilpisen leikkikentällä käy vipinä, kun kaksivuotias Kalle Ettamo ja pian neljä vuotta täyttävä isoveli Eemeli Ettamo juoksevat leikkivälineeltä toiselle. Äiti Elina Heletoja katselee vierestä sylissään kahdeksan kuukauden ikäinen Olli Ettamo.

Heletojan mukaan lapsia ei kurjakaan sää haittaa, mutta vanhempi lähtee ulos mieluummin lämpimällä. Siksi leikkikentällä tulee käytyä sitä enemmän, mitä lähemmäksi kesää päästään.

Erityisesti Heletoja iloitsee siitä, että tässä vaiheessa kevättä on jo ohitettu se vaihe, jolloin lumien sulamisvedet tekevät hiekkakentästä märkää velliä.

Heletojan mielestä keväässä parasta on se, kun kadut on puhdistettu ja pääsee pyöräilemään. Toinen selkeä kevään merkki on valoisan ajan pidentyminen.

— Vaikka kuinka tykkäisi talvesta, niin on ihanaa kun on valoisaa. Vuorokausi tuntuu muuttuvan ihan erilaiseksi. Voi hyvin olla vielä kahdeksalta illalla ulkona ilman, että olisi pimeää, Heletoja sanoo.

Lue Kevään merkkejä -sarjan juttu torstain lehdestä.

Vilma Kärkkäinen

Vilma Kärkkäinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.