Kymenlaaksoon haetaan 30 uutta etuuskäsittelijää — Kotkaan 25 työntekijää

Kansaneläkelaitoksella on Kymenlaaksossa käynnissä 30 etuuskäsittelijän rekrytointi. Työllistymisen kannalta Kymenlaakson suurin voittaja on Kotka, jonne sijoittuu noin 25 uutta etuuskäsittelijä.

Heistä puolet on tarkoitus palkata vakinaiseen ja puolet määräaikaiseen työsuhteeseen.

Työvoiman lisäämistarpeen taustalla on eduskunnan hyväksymä lakiesitys, joka siirtää opiskelijat yleisen asumistuen piiriin 1.8.2017 alkaen.

— Tämä on iso muutos. Me odotamme kesälle ja alkusyksyyn massiivista määrää opiskelijoiden asumistukihakemuksia, eteläisen vakuutuspiirin johtaja Antti Jussila sanoo.

Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että nykyisin opintotukea ja sitä kautta asumislisää saavat opiskelijat joutuvat hakemaan erikseen uuden asumistuen.

— Yleinen asumistuki on paljon konstikkaampi ja se vaatii paljon enemmän selvittelyä. Tätä varten tarvitsemme liudan uusia käsittelijöitä.

Jussila sanoo, että sisäiset siirrot on jo puristettu loppuun toimeentulotuen siirryttyä Kelalle.

Kyösti Suolanen

Kyösti Suolanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.