Mies surmattiin opiskelijatalossa Mikkelissä, uhri ilmeisesti Xamkin opiskelija — Suruliputus huomenna myös Kotkan kampuksella

Sekä uhri että epäilty tekijä ovat ulkomaalaisia opiskelijoita.

Mies surmattiin opiskelijatalossa Mikkelissä, uhri ilmeisesti Xamkin opiskelija — Suruliputus huomenna myös Kotkan kampuksella

Mikkelissä Raviradantiellä surmattiin keskiviikkona mies, joka on ilmeisesti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin opiskelija.

Huomenna perjantaina kaikilla Xamkin kampuksilla, myös Kotkassa, järjestetään suruliputus. Mikkelin kampuksella järjestetään lisäksi minuutin hiljainen hetki.

Surma tapahtui opiskelija-asunnossa. Uhri oli vuonna 1995 syntynyt opiskelija. Hän oli Vietnamin kansalainen.

Myös teosta epäilty 20-vuotias mies on ulkomaalaisena opiskelijana Mikkelissä, ilmeisesti Xamkissa. Poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Tutkinnanjohtajana toimii Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Juha Paukkunen. Hänen tietojensa mukaan miehet eivät olleet tunteneet toisiaan pitkään.

Henkirikos tehtiin teräasetta käyttämällä, ja sitä tutkitaan tällä hetkellä murhana. Paukkusen mukaan perusteena rikosnimikkeelle on raaka tekotapa.

— Uhrissa on sen verran pahoinpitelyvammoja, että olen tulkinnut väkivallan tason olevan sitä luokkaa, että se täyttää murhan kriteerin.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on selvinnyt pääpiirteittäin, mutta teon motiivi on vielä epäselvä.

Tapahtumat alkoivat opiskelijoiden käytössä olleesta asunnosta ja jatkuivat luhtitalon ulkokäytävään, mistä uhri löytyi kuolleena.

Asunnossa oli tapahtumahetkellä tekijän ja uhrin lisäksi yksi henkilö. Poliisi kuulusteli häntä torstaina aamupäivällä. Paukkusen mukaan silminnäkijää oli ilmeisesti pahoinpidelty lievästi tapahtumien yhteydessä.

Hälytyksen tapahtuneesta tekivät naapurit metelin perusteella.

Epäiltyä kuulustellaan torstaina ja häntä esitetään vangittavaksi perjantaina.