Savonlinja lakkauttaa bussivuorot Kotkan ja Helsingin välillä kannattamattomina – Onnibus kokeilee, riittääkö Haminan ja Helsingin välille matkustajia

– Yritämme pala kerrallaan palauttaa yhteyksiä ja kokeilla, mitkä yhteyksistä toimisivat, kertoo Onnibus.comin kaupallinen johtaja Petteri Rantala.

Sari Tauru

Onnibusin autot palaavat lähes vuoden kestäneen tauon jälkeen liikennöimään Haminan ja Helsingin väliä. Arkistokuva.
Onnibusin autot palaavat lähes vuoden kestäneen tauon jälkeen liikennöimään Haminan ja Helsingin väliä. Arkistokuva.

Savonlinja lakkauttaa helmikuussa vuoronsa Kotkan ja Helsingin välillä kannattamattomina. Lakkautukset koskevat myös Loviisa–Helsinki ja Hamina–Helsinki-välien vuoroja.

Arkipäivien vuorot ajetaan viimeisen kerran 19. helmikuuta ja lauantaivuorot 20. helmikuuta. Kaikki lakkautettavat vuorot löytyvät Savonlinjan sivuilta.

Onnibus kokeilee vuorojen kannattavuutta

Onnibusin autot palaavat lähes vuoden kestäneen tauon jälkeen liikennöimään Haminan ja Helsingin väliä.

–  Liikennöinti alkaa maanantaina 15. helmikuuta ja vuoroja kulkee kerran päivässä myös viikonloppuna, kertoo kaupallinen johtaja Petteri Rantala Onnibus.com Oy:stä.

Rantala kertoo, että kysymyksessä on pohjimmiltaan kokeilu riittäisikö vuoroille matkustajia näinä aikoina. – Pandemian puhjettua tilanne oli pitkään niin vaikea, että jouduimme luopumaan kokonaan monista yhteyksistä. Nyt yritämme pala kerrallaan palauttaa yhteyksiä ja kokeilla, mitkä yhteyksistä toimisivat tässä tilanteessa hyvin ja kehittää niitä.

Helmikuun puolivälissä tulevista lisäyksistä päätettiin yhtiössä jo vuodenvaihteen aikaan ja vuorot lisättiin myyntiin tammikuun alkupuolella.

Tietoa Kotkan kaukoliikenteen bussivuoroista löytyy Kotkan kaupungin sivuilta. Haminan joukkoliikenteestä saa lisää tietoa kaupungin nettisivuilta.

Uusimmat uutiset