KTP:n jättänyt Oskari Kekkonen haluaa mahdollisimman pian ulkomaille — ”Liigaseurassa pääsee hyvin esille”

jorma jyrkila

Oskari Kekkonen viihtyy Lahdessa, mutta toivoo, että se on hänen urallaan vain nopea välietappi.
Oskari Kekkonen viihtyy Lahdessa, mutta toivoo, että se on hänen urallaan vain nopea välietappi.

Jalkapalloilija Oskari Kekkonen on aina ollut lahjakas. Hän pelasi kasvattajaseuransa Peli-Karhujen edustusjoukkueessa Kolmosessa ensimmäisen kerran syksyllä 2013, hädintuskin 14-vuotiaana.

Viime kaudella Kekkonen pelasi 13 ottelua Ykkösessä, mutta KTP:n pudottua hän siirtyi FC Lahteen. Nyt Kekkonen on 17-vuotias ja liigadebyyttinsä kynnyksellä — mutta katse on jo suunnattu kauemmas. Jos kaikki menee kuin elokuvissa, Kekkonen jättää sopimuksensa optiovuoden Lahdessa käyttämättä.

— Haluan ulkomaille ammattilaiseksi. Optimaalisinta olisi, että pääsisin ensi vuoden syksyllä heti lukion päättymisen jälkeen. Mutta totta kai tiedän, että voi tulla takaiskuja ja mitä tahansa tapahtua.

Kekkonen pelasi ensimmäiset 18-vuotiaiden maaottelunsa maaliskuussa, kun Suomi kohtasi Bulgarian. Hän uskoo, että vaihto liigaseuraan auttoi maajoukkueasiassakin.

— Pääsin pelaamaan molemmat pelit. Liigaseurassa pääsee hyvin esille, Kekkonen sanoo.

— Lähdin, koska se tuntui minulle oikealta ratkaisulta. Uskon, että mitä aikaisemmin lyö läpi Suomessa, sitä helpommin pääsee ulkomaille.

Lue lisää lauantain Kymen Sanomista.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.