Paikallisin voimin rasismia vastaan Kotkassa ja Haminassa

Valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa vietetään 20.3. – 26.3. Kotkan kaupunki ottaa tapahtumaan varaslähdön ja aloittaa viikon tapahtumat jo sunnuntaina 19.3. Kotkan kirkossa järjestettävällä Maailmojen kirkko -messulla.

Kotkassa jo perinteeksi muodostunut teemaviikko on osa kansainvälistä rasisminvastaista viikkoa. Tapahtumia on jo usean vuoden ajan kasattu YK:n rasisminvastaisen päivän ympärille, kertoo Kotkan seudullisen maahanmuuttajatyön koordinaattori Anu Kilpinen. Tänä vuonna rasisminvastaista päivää vietetään tiistaina 21.3.

— Pyrimme rasisminvastaisella viikolla puuttumaan rasismiin, korostamaan suvaitsevaisuutta ja rauhallista rinnakkaineloa, Kilpinen kertoo.

Mukana viikon tapahtumia järjestämässä on ollut suuri joukko järjestöjä. Esimerkiksi SPR:n ja Unicefin Kotkan paikallisosastot ovat olleet aktiivisesti mukana viikon tapahtumien suunnittelemisessa, ja toimintakeskus Myllyltä teemaviikkoon osallistuu jalkapallojoukkue FC Mylly.

— Kotkassa jalkapallo on aina ollut tärkeässä osassa viikon tapahtumia, ja olemme järjestäneet joka vuosi ystävyysottelun, Kilpinen kertoo.

Tänä vuonna ystävyysottelu järjestetään 20.3. Ruonalan urheiluhallissa, kun FC Myllystä ja Kirkon Ulkomaanavun joukkueesta koostuva joukkue saa vastaansa Haminan Pallo-Kissat.

Rasisminvastaisen viikon tapahtumia Kotkassa ja Haminassa

19.3. klo 10.00 Maailmojen kirkko -messu Kotkan kirkossa

19.3. klo 11.30 Kansainvälinen pop up -ravintola Kotkan seurakuntakeskuksessa

20.3. klo 15.00 Peace United / FC Mylly vs. HAPK ystävyysottelu Ruonalan urheiluhallilla

21.3. klo 17.00 Keskustelutilaisuus avoimen ja suvaitsevaisen Haminan puolesta Haminan kirjaston Kasper-salissa

22.3. klo 11.00 Lähetyslounas Karhulan seurakuntakeskuksessa

22.3. klo 17.30 Laiva on lastattu - kertomuksia ja kuvia Merikeskus Vellamossa

23.3. klo 18.00 Kirkon Ulkomaanavun ja seurakunnan järjestämä ajankohtaisilta Karhulan seurakuntakeskuksessa

25.3. klo 11.30 Smooth Groove Orchestra ja kansallispukujen muotinäytös kauppakeskus Pasaatissa

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.