Toimitusjohtaja esittää yt-neuvotteluja Kymsoteen — Lääkärit ja sosiaalityöntekijät jäävät henkilöstövähennysten ulkopuolelle

Lumikki Haaja

Esityksen mukaan lääkärien määrä ei vähene, vaikka hallitus päättäisi aloittaa yt-neuvottelut.
Esityksen mukaan lääkärien määrä ei vähene, vaikka hallitus päättäisi aloittaa yt-neuvottelut.

Yhteistoimintaneuvottelut ovat käynnistymässä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä Kymsotessa.

Yt-neuvottelut koskisivat Kymsoten kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, Kymsote kertoo tiedotteessa. Esityksen mukaan lääkärit ja sosiaalityöntekijät jäisivät henkilöstövähennysten ulkopuolelle.

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen esittää neuvottelujen aloittamista hallitukselle, joka kokoontuu perjantaina 26. huhtikuuta.

Neuvottelujen tavoitteena on sopia talouden tasapainottamiseen tarvittavista toimista ja mahdollisesta organisaatiouudistuksesta.

Lääkärit ja sosiaalityöntekijät jäisivät mahdollisten henkilöstövähennysten ulkopuolella toimintojen kriittisyyden ja rekrytointivaikeuksien vuoksi. Henkilöstöön kohdistuvien toimien määrä täsmentyy, kun neuvottelut aloitetaan.

Kymsotessa työskenteli maaliskuun lopussa 6 639 henkilöä, joista vakinaisia on 5 279 henkilöä.

Jäsenkunnat ovat asettaneet Kymsotelle vuodelle 2019 4,6 miljoonan euron talouden tehostamis- ja tasapainottamisen tavoitteet.

Kymsote on lisäksi arvioinut taloudellisia toimintaedellytyksiään ja todennut, että toiminnan turvaaminen edellyttää yhteensä noin 25 miljoonan euron talouden sopeuttamistoimia vuosille 2019–2020.

Jos hallitus päättää käynnistää yt-neuvottelut, ne käydään kevään ja
alkukesän aikana.