Entiseen uimahalliin ei tule ampumarataa – Hamina pyrkii edelleen hallista eroon

Ampumaradat pysyvät edelleen keskitettyinä Kokkokallion väestönsuojaan.

Kimmo Seppälä

Haminan vanhaan uimahalliin on esitetty ilma-aseampumarataa. Kaupunkikehitysvaliokunta on torpannut ajatuksen. Halli on ollut vuosia poissa käytöstä. Arkistokuva.
Haminan vanhaan uimahalliin on esitetty ilma-aseampumarataa. Kaupunkikehitysvaliokunta on torpannut ajatuksen. Halli on ollut vuosia poissa käytöstä. Arkistokuva.

Haminan kaupungin vanhaa uimahallia ei muuteta ilma-aseammunnan harjoittelupaikaksi. Haminan perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti jo reilut kolme vuotta sitten valtuustoaloitteen, jossa esitettiin ilma-aseradan rakentamista käytöstä poistetun uimahallin tiloihin. Aloite on nyt edennyt Haminan kaupunkikehitysvaliokuntaan, joka on päättänyt, ettei vanhassa uimahallissa aloiteta ilma-aseammuntoja.

Ampumaradat väestösuojassa

Ilma-ase- ja ruutiaseammunnan harrastaminen on Haminassa keskittynyt Kokkokallioon väestönsuojaksi louhittuun luolastoon. Aloitteen mukaan ilma-aseammuntaharrastus on viime vuosina lisääntynyt Haminassa ja ainoa talvikautena käyttöön sopiva ilma-aserata on Kokkokallion väestönsuojassa. Aloitteessa todetaan, että ilma-aseharjoittelu on vienyt suurimman osan Kokkokallion ratatiloista, joten ruutiaseilla harjoittelu on vaikeutunut.

Uusien ruutiaseammunnoille tarkoitettujen tilojen rakentaminen olisi aloitteen mukaan kallista, mutta ilma-aseharjoittelulle saataisiin vanhaan uimahalliin edullisesti ilma-aserata.

Uimahallista pyritään eroon

Kaupunkikehitysvaliokunnan mukaan Kokkokallion väestönsuojassa on aloitteen jättämisen jälkeen tehty parannustoimenpiteitä muun muassa ilmanvaihtoa tehostamalla ja lattian kohentamisella.

Ilma-aseradan sijoittaminen vanhaan uimahalliin vaatisi valiokunnan mukaan muun muassa ilmanvaihdon rakentamista kokonaan uusiksi. Muutostöiden on arvioitu alustavasti maksavan yli 500 000 euroa. Vanha uimahalli on kaupungin kiinteistöohjelmassa luokiteltu tilaksi, josta kaupunki pyrkii pääsemään eroon, valiokunta huomauttaa.

Lisäksi ampumaharrastuksen keskittäminen Kokkokallion väestönsuojaan varmistaa kaikille ampumaharrastajille käyttökelpoiset tilat, joiden kunnossapito voidaan hoitaa keskitetysti.

Luetuimmat