Uimahalliosakkeita tuskin huolitaan — Haminan kaupungin esitys ilmaisosakkeista ei innosta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaa: ”Emmehän voi ajaa asukkaita konkurssiin”

Taloyhtiö on hallituksen puheenjohtaja Juha Klamin mukaan valmis neuvottelupöytään kaupungin kanssa. Vanha uimahalli soveltuisi hänen mukaansa mahdollisesti haminalaisten yhteistilaksi.

Yhtenä ratkaisuna taustalla näkyvän Haminan vanhan uimahallin ongelmaan on selvitetty halliosan korvaamista uudella kerrostalolla ja toisen kerrostalon rakentamista jakeluaseman tontille. Tiettävästi jakeluasema ei ole kuitenkaan ollut halukas siirtymään.
Yhtenä ratkaisuna taustalla näkyvän Haminan vanhan uimahallin ongelmaan on selvitetty halliosan korvaamista uudella kerrostalolla ja toisen kerrostalon rakentamista jakeluaseman tontille. Tiettävästi jakeluasema ei ole kuitenkaan ollut halukas siirtymään.

Asunto-osakeyhtiö Satamakatu 3:n hallituksen puheenjohtaja Juha Klami ei lämpene Haminan kaupungin esitykselle entisen uimahallin tilojen hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovuttamisesta korvauksetta taloyhtiölle.

— Emme tule sitä hyväksymään, mutta kyseinen esitys on tietysti pakko viedä yhtiökokoukselle. Aikaa taas kuluu, Klami toteaa.

Emmehän voi ajaa asukkaita konkurssiin. — Juha Klami

Haminan kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää taloyhtiölle, että kaupunki maksaa omistamiaan entisen uimahallin osakkeita vastaavan 373 833 euron lainaosuuden ja siirtää sen jälkeen omistamansa asunto-osakeyhtiön uimahallia koskevat osakkeet korvauksetta asunto-osakeyhtiölle.

Kaupungin laskelmien mukaan se maksaa kuluvana vuonna uimahallin osakkeista hoitovastiketta kaikkiaan 49 000 euroa ja rahoitusvastiketta 31 000 euroa. Kaupunki haluaisi vanhasta uimahallista tarpeettomana kulueränä eroon.

— Kaupunkihan saa maksaa lainaosuuden pois milloin vaan, mutta emme me niitä osakkeita ota. Emmehän voi ajaa asukkaita konkurssiin, Klami sanoo.

Vain kaupungin esitys

Klamin mukaan maanantaisessa ehdotuksessa ei ole kysymys asuntoyhtiön ja kaupungin välisten neuvottelujen tuloksesta, vaan kaupungin yksipuolisesta esityksestä.

Hän sanoo asuntoyhtiön olevan valmis jatkamaan kaupungin kanssa ratkaisun etsimistä vanhan uimahallin tilanteeseen. Klamin mukaan yksi tie asian viemiseksi eteenpäin voisi olla Cursorin ottaminen mukaan kehittelemään tilojen tulevaa käyttöä. Myös taloyhtiössä on asiaa Klamin mukaan jo pohdittu.

— Tiloille voisi löytyä jonkinlaista monitoimikäyttöä, jossa esimerkiksi lastenallas säilytettäisiin. Vanha uimahalli voisi olla haminalaisille vuokrattuna eräänlainen yhteistila. Tämmöisessä asuntoyhtiö voisi olla kaupungin kanssa kimpassa toteuttamassa sitä.

Aikaisemmin on ollut esillä myös mahdollisuus, että vanhan uimahallin tilalle rakennettaisiin uusi kerrostalo ja viereiselle, nykyiselle jakeluaseman tontille toinen. Kaupunki olisi hoitanut kaavamuutoksen. Klamin mukaan taloyhtiölle tämä olisi käynyt, mutta idea tyssäsi tonttiongelmaan.

— Jakeluasema ei ollut kaiketi halukas siirtymään ja asia jäi siihen. Tähän mahdollisuuteen olisimme halukkaita vielä palaamaan.