Purjelaivojen lisäksi Kantasatamassa kilpailevat myös startup-yritykset — osallistujia noin sata

Kimmo Seppälä

Momal Mushtaq on yksi tapahtuman järjestäjistä. Mushtaq toivoo, että he pystyisivät rohkaisemaan nuoria yrittämään erilaisia ideoita.

Yrittäjäryhmä toisensa jälkeen käy esittelemässä bisnesideaansa Kantasataman V2-satamahallin lavalla. Aikaa on rajatusti eikä lisäaikaa tipu. Kilpailu on kovaa.

Käynnissä on kolmatta kertaa Kotkassa järjestettävä Ship startup -festivaali, jonka takana joukko Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoita.

— Yritämme rohkaista ja tukea nuoria kokeilemaan erilaisia ideoita. Suurissa kaupungeissa on paljon tämänkaltaista toimintaa, mutta Kotkan alueella ei. Yritämme tehdä Kotkasta yrittäjäystävällisempää kaupunkia, kertoo yksi tapahtuman järjestäjistä Momal Mushtaq.

Yhteensä bisnesideakilpailuun osallistui 656 yrittäjäryhmää eri puolilta maailmaa. Heistä noin sata valikoitui Kotkassa 11.7.—13.7. järjestettävään varsinaiseen kilpailuun. Kolmepäiväisessä kilpailussa ryhmät esittelevät ensin liikeideansa, minkä jälkeen kymmenen parasta ideaa valitaan finaaliin. Kilpailun voittaja julkistetaan torstai-iltana.

Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma on kasvanut historiansa aikana. Vuonna 2015 mukana oli 20 startup-yritystä. Tänä vuonna osallistujia ohjeistaa 25 mentoria.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.