Hotelli Kesti-Karhu joutui sulkemaan ovensa – korona kurittaa pieniä yrityksiä, mutta uutta jatkajaa etsitään jo

Keskeisellä paikalla Karhulassa oleva liiketila halutaan pitää käytössä.

Ella Karttunen

Karhulan keskustassa sijaitseva hotelli-ravintola Kesti-Karhu hakeutui konkurssiin koronan aiheuttaman sulun jälkeen.
Karhulan keskustassa sijaitseva hotelli-ravintola Kesti-Karhu hakeutui konkurssiin koronan aiheuttaman sulun jälkeen.

Perinteinen Hotelli Kesti-Karhu sulki ovensa viime viikonloppuna 4. heinäkuuta. Karhulan keskustassa sijaitseva hotelli-ravintola hakeutui konkurssiin kesäkuussa koronan aiheuttaman sulun jälkeen. Hotelli ilmoitti lopettamisestaan Facebook-päivityksessä.

Vuonna 1955 ensimmäisen kerran avattu Kesti-Karhu on kokenut monia vaiheita. Viimeisimmät omistajat Nina Laitinen ja Tapio Tuomas-Kettunen ostivat yrityksen vuonna 2012 edelliseltä yrittäjältä Pia Kokkomäeltä. Kokkomäki oli hotelli-ravintolan yrittäjänä noin 23 vuotta, ja hänen aikanaan paikka tunnettiin nimellä Hotelli Karhu. Hotellin yhteydessä on myös ravintola- ja baaritoimintaa. Majoitushuoneita on parikymmentä ja ravintolan puolella on yli 300 asiakaspaikkaa.

Matkailuyrittäminen on vaikeassa tilanteessa, mutta tulevaisuutta suunnitellaan jo

Koronan vaikutukset yritystoimintaan ovat puhuttaneet läpi vuoden. Erityisen kovan iskun ottivat matkailu- ja ravintola-ala. Kesti-Karhun konkurssipesästä vastaava Samuli Nieminen kertoo, että koronan aikaan yritys joutui sulkemaan ovensa ja lomauttamaan työntekijänsä. Kesti-Karhu Oy asetettiin lopulta konkurssiin 2. heinäkuuta.

Tällä hetkellä hotellin ovet ovat lukossa, ja konkurssipesä tarkastaa tavarat sekä yrityksen varallisuuden kokonaiskertymän. Toiminnalle etsitään myös mahdollista jatkajaa.

– Jos on innokkaita jatkajia hotelli- ja baarialaa kohtaa, niin tietysti ollaan kiinnostuneita neuvottelemaan asiasta, Nieminen kertoo.

Kesti-Karhun toimintatilat omistaa Karhulan Kauppa-Rakennus Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Seppo Rytkölän mukaan kiinteistölle ei ole vielä valmiita suunnitelmia, mutta jonkinlaista toimintaa siinä on tulevaisuudessakin.

– Se on luonnollinen tila toimia. Liian kovaa ei mennä mihinkään suuntaan, mutta kyllä siinä joku jatkaa.