Steveco teki viime vuonna uuden ahtausennätyksen - Voimakas kasvu, uudet asiakkaat ja investoinnit antavat hyvää pohjaa tulevaisuudelle

Kimmo Seppälä

Stevecon menestyksen veturina toimii etenkin hyvin rullaava konttiliikenne.
Stevecon menestyksen veturina toimii etenkin hyvin rullaava konttiliikenne.

Suomen suurin satamaoperaattori Steveco saavutti käsittelemänsä tavaran määrässä viime vuonna uuden ennätyksen. Konsernin ahtausmäärä nousi 12,5 miljoonaan tonniin. Kasvua edellisvuoteen verrattuna kertyi reilut 15 prosenttia. Liikevaihto nousi myös ennätykselliseen 159 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Henri Kuitusen mukaan ennätyksillä ei eletä, mutta ne kuvaavat sitä, että viime vuoden aikana töitä oli paljon ja kasvua kertyi reippaasti.

— Voimakas kasvu, uudet asiakkaat ja investointien toteuttaminen antavat hyvän pohjan myös tälle vuodelle. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että talouden positiivinen vire jatkuu, meidän kannaltamme erityisesti metsäteollisuudessa. Tavoitteena on, että käsiteltävät tavaramäärät kasvavat edelleen ja tulos paranee. Olemme kovasti tyytyväisiä, että investointeja on saatu liikkeelle parin viime vuoden aikana, totesi Kuitunen kertoessaan keskiviikkona yhtiön toimintavuodesta.

Liikevoitto lähes viisi miljoonaa euroa

Konsernin liikevoitto oli viime vuonna 4,8 miljoonaa euroa. Edellisvuoteen verrattuna liikevoittoa kertyi 3,3 miljoonaa euroa vähemmän. Kuitusen mukaan ero johtui tietyistä poikkeuseristä, muun muassa vanhasta pääomalainasta, joka maksettiin pois.

Onnistumiset uusien asiakkaiden hankkimisessa kasvattivat etenkin konttiterminaalien työmääriä Mussalossa ja Helsingin Vuosaaressa. Myös mekaanisen metsäteollisuuden vienti nousi merkittävästi. Miinuspuolelle merkittiin se, että Hietasen liikenne takkuaa yhä. Roro -terminaalin käsittelymäärät laskivat  viime vuonna noin 15 prosentilla. Asiakkaat ovat tehneet alusten reittijärjestelyjä ja siinä Hietanen on menettänyt liikennettä.

Hyvä talous takaa investoinnit

Parantunut taloustilanne ja lisääntyneet työmäärät ovat antaneet mahdollisuuksia uusien työkoneiden hankintaan satamiin. Mussaloon toimitettiin viime vuonna neljä konttilukkia helmikuussa ja toiset neljä elokuussa Vuosaareen.

Konttiterminaalien uusi Navis-tuotannonohjausjärjestelmä otettiin käyttöön alkuvuodesta. Kuitusen mukaan lisää investointiuutisia on luvassa tänä vuonna.
Steveco -konsernin henkilöstömäärä oli 842 eli kutakuinkin samalla tasolla kuin kahtena edellisvuonna.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.